Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van

Een speciale AirPods-app: handig of niet?

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirPods app


Lees verder na de advertentie

Om bij de instellingen van je AirPods te komen, moet je flink graven in Instellingen. Maar wat nou als er een speciale AirPods-app was?

AirPods-app

Parker Ortolani van 9to5mac heeft een concept gemaakt van zo’n AirPods-app. Hierin kun je alles bedienen: ruisonderdrukking, de instellingen van de knoppen, ruimtelijke audio, Zoek Mijn en meer.

Ook heeft Ortolani een knopje toegevoegd voor ‘software-update’, wat momenteel nog een flink gebrek is van de AirPods. Als er een nieuwe update uitkomt is het momenteel namelijk nog niet mogelijk om deze handmatig te installeren. Je moet in plaats daarvan de AirPods in de buurt van je iPhone hebben liggen terwijl ze aan het opladen zijn. Dan kiezen de AirPods vanzelf een moment om de update uit te voeren.

Normaal gesproken is dit niet zo’n punt: de meeste AirPods-updates zijn enkel bugfixes. Soms zit er echter een grotere update tussen met nieuwe functies, zoals de 4A400-update die vorige maand uitkwam. Hierin werd er ondersteuning toegevoegd voor het Zoek Mijn-netwerk. Voor liefhebbers die nieuwe functies direct uit willen proberen, zou een update-knop dus handig zijn.

Apps en Ontdek


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf ‚ā¨696!

Tot ‚ā¨7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Ortolani heeft in zijn concept ook twee extra tabbladen toegevoegd aan de app. Het eerste extra tabblad toont apps voor muziek, podcasts en meer. Hier zouden bijvoorbeeld ook speciaal apps getoond kunnen worden die ondersteuning hebben voor AirPods-functies zoals ruimtelijke audio.

AirPods instellingen

Het tweede extra tabblad is ‘Ontdek’, met allerlei tips voor het gebruiken van je AirPods. Dit is dus eigenlijk een versie van de Tips-app die enkel over de AirPods gaat.

Accessoires-app?

Hoewel een AirPods-app handiger zou zijn dan diep duiken in de Instellingen-app, is er ook nog een andere optie: een accessoires-app.

Momenteel heeft Apple al een speciale Watch-app voor het beheren van de Apple Watch. Deze app zou omgebouwd kunnen worden voor het beheren van allerlei Apple-accessoires. Zo heb je één plek voor het instellen van je Watch, AirPods, Beats-koptelefoon, AirTag en meer. Dit vinden eigenlijk we een betere optie: er zijn al meer dan genoeg ingebouwde apps op de iPhone.

Bron: 9to5mac