Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Accu-problemen AirPods? Resetten is de oplossing!

Auteur: iCreate
12 reacties
AirPods

Vorige week verschenen er berichten op Reddit waarin mensen vertelden een bug in het beschermdoosje van de AirPods te ervaren. Het doosje zou fikse accuproblemen hebben.

Lees verder na de advertentie

De case voor de AirPods zou normaal gesproken rond de 24 uur mee moeten gaan. De accu van het beschermdoosje zou bij sommige gebruikers echter uit het niets uitvallen. Hoeveel mensen de bug ervaren is nog niet duidelijk. Het is ook nog onduidelijk wat het accuprobleem veroorzaakt. Gelukkig is er een simpele oplossing voor deze complicatie.

AirPods resetten is de oplossing

Uit verschillende reacties op Reddit blijkt dat je de AirPods alleen hoeft te resetten en opnieuw moet koppelen met je iPhone. Wil je weten hoe je dit moet doen? Volg dan de onderstaande stappen. Houd tijdens het volgen van deze tip het doosje open zodat je het LED-lampje kunt zien.

  1. Druk en houdt de ‘Set up’ knop 15 seconden vast.
  2. Wanneer je wacht zul je het LED lichtje wit zien worden. Vervolgens zal het lichtje een paar keer een oranje-gele kleur laten zien om vervolgens weer te veranderen in een witte kleur. AirPods Set up knop

kooptip

Nu zijn de AirPods ‘vergeten’ met welke iPhone ze zijn gekoppeld. Volg de onderstaande stappen als je de oortjes weer aan je iPhone wilt koppelen.

  1. Open de case terwijl het LED-lampje wit is.
  2. Houd het doosje dichtbij je iPhone.
  3. Wacht tot je een pop-up berichtje op je iPhone ziet. Klik vervolgens op ‘Verbinden’.

Het is nog niet bekend of deze simpele oplossing voor iedereen werkt. Een ander alternatief is contact opzoeken met Apple. Helaas zijn de AirPods op het moment schaars waardoor je waarschijnlijk lang op je vervanging zal moeten wachten.

Het is daarom te hopen dat Apple zelf met een software update komt die dit probleem gaat oplossen. Het bedrijf uit Cupertino heeft het probleem nog niet openlijk erkend.

Ervaar jij problemen met het beschermdoosje van de AiPods en heeft deze oplossing jou geholpen? Laat het ons weten in de comments!