Terug naar Deze 4 problemen irriteren iPhone 7-gebruikers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze 4 problemen irriteren iPhone 7-gebruikers

Door Sven Lamers21 september 2016 16:152 min. leestijd44

Apple’s iPhone 7 is waterdicht, heeft een dubbele camera en werkt razendsnel. Tegelijkertijd zijn er ook een aantal probleempjes die de voorganger niet had. Zo horen van gebruikers dat de Lightning-oortjes niet altijd werken en dat de iPhone soms geen mobiel netwerk heeft na het verlaten van de vliegtuigmodus. Eerder deze week hoorden we ook dat de iPhone 7 onder belasting een sissend geluid maakt. Het zijn allemaal kleine dingetjes met workarounds, maar toch is het raar dat ze allemaal door de kwaliteitscontrole zijn gekomen.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Koptelefoon-gate

Het eerste probleem is dat de Lightning-oortjes die je standaard bij elke iPhone krijgt, soms niet meer goed werken. Zijn ze een tijdje aangesloten, werkt ineens de afstandsbediening op de kabel niet meer. Dan kun je geen nummers skippen, Siri activeren of het volume regelen. De meest gangbare oplossing lijkt te zijn om de oortjes te verwijderen en weer in te pluggen. Apple heeft al aangekondigd dat er een software-update gaat komen dat het probleem verhelpt.

Lightning iPhone 7

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Vliegtuig-gate

Het tweede probleem gaat over het verbinden met een mobiel netwerk, nadat gebruikers de vliegtuigstand hebben uitgeschakeld. In sommige situaties willen de nieuwe iPhones geen verbinding meer maken met het mobiele netwerk.

Medewerkers van de Apple-winkels ruilen toestellen om, zonder vragen te stellen, en hebben bovendien uitgelegd dat het probleem vaker opduikt. Een tijdelijke oplossing is het uit- en inschakelen van de telefoon.

Siss-gate

We schreven er begin van de week al over, maar hier voor de volledigheid nog een keer. De processor van sommige iPhones maakt onder zware belasting een sissend geluid. Wanneer de belasting afneemt, verdwijnt ook het geluid. Dit is overigens ook niet normaal en een reden om bij je plaatselijke Apple-dealer een vervanging aan te vragen.

vliegtuigmodus

Kras-gate

Apple waarschuwt er zelf over op zijn website, maar in de praktijk is het blijkbaar nog erger dan verwacht. De gitzwarte iPhone 7 krijgt enorm snel krassen. Daarvoor hoef je niet eens lomp om te gaan met de telefoon – de achterkant is zo gevoelig dat je bijna bang moet zijn als je hem op een bureau legt. De oplossing is eenvoudig: haal een hoesje. Dan ziet echter niemand meer dat je een nieuwe iPhone hebt.

Gitzwarte iPhone 7 met krassen

Meer weten over iPhone 7?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

44
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
ChrisLaarman
Lezer
ChrisLaarman

Hoesje: ik gebruik doorzichtige harde schalen (zijkanten en achterkant) voor mijn toestellen.

Sissen: nog niet gehoord. Zelf denk ik bij dat woord aan onbedoeld verdampen of condenseren, en dat lijkt me bijna even erg als de ontploffende accu van de Galaxy S7.

SiMo Temsamane
Lezer
SiMo Temsamane

Dat probleem van de oordopjes had ik ook met de iPhone 6s. Tijdens het lang afspelen van mijn lijst had de schakelaar ineens geen functie en moest ik het hele tijd in en uit doen om weer contact te krijgen met de schakelaar. Ik vind raar dat ineens mensen nu erover klagen, terwijl naar mijn mening dit probleem al voorkwam.

Pipo Aerhu
Lezer
Pipo Aerhu

Home-knop valt tegen. Ik krijg meer Siri te horen dan me lief is!

Daryl
Lezer
Daryl

Je moet de home knop ook niet ingedrukt houden, knuppel. gewoon 1 maal klikken en je vinger op de homeknop laten rusten tot die is ontgrendeld.

Marouan
Lezer
Marouan

Is ie nou wel echt waterdicht zo ja kan je er dan ook onderwater video mee opnemen

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Hij is spat- en waterbestendig, maar het is nog steeds niet de bedoeling dat je er mee gaat zwemmen. Een regenbui of een plons in een wasbak overleeft het toestel wel. Ik zou er niet mee gaan stunten, want gek genoeg geeft Apple geen garantie op waterschade.

Marouan
Lezer
Marouan

Zag op YouTube dat is langer dan half uur onder water kan

Gino
Lezer
Gino

Helemaal geen problemen

Speedy
Lezer
Speedy

Inkomende berichten of Ft : geen geluid + geen melding op toeganspagina tenzij je de homeknop aantikt.
Homeknop te snel naar Siri.
Batterij niet beter dan de 6s.
Gitzwart: krassen na 5 minuten bij heel erg voorzichtig ermee omgaan.

Them
Lezer
Them

De ingebouwde telefoon app werkt soms niet. Zodra ik deze activeer loopt hij soms vast en kan dan niets meer. Door de telefoon app meerdere keren te activeren doet hij het weer. Weet iemand een oplossing? Betreft een iPhone 7.

Nieky Van Arensbergen
Lezer
Nieky Van Arensbergen

Hoi Them, ik heb precies hetzelfde probleem mijn iPhone 7 loopt ook geregeld de telefoon app vast super irritant. Bijna elke keer als ik wil bellen. Wie kan ons helpen!!!!

Antoinet
Lezer
Antoinet

Zijn er meer mensen die problemen hebben met het geluid, soms kunnen mensen wie ik bel me slecht verstaan?

Mariootje64
Lezer
Mariootje64

ik ben gisteren naar mediamarkt terug gegaan, bij mij ligt het aan het hoesje, ik had (2 wallet cases) die je dus open vouw daarmee ik was niet te verstaan. In de winkel nu een andere bescherming (geen boekje zeg maar) en nu is het wel goed. Het zou met de noise canceling (kleine gaatje naast de camera) te maken kunnen hebben die zit achterop het toestel. Dus als het boekje ervoor komt werkt de telefoon niet goed meer. Ik vind het wel erg jammer want vond de wallet-cases het met mijn pasjes erin ideaal, alles bij de hand. Wellicht… Lees meer »

Antoinet
Lezer
Antoinet

Oh dank je , ik heb ook zo’n hoesje.
Misschien open houden met bellen?
Bedankt voor je reactie

Mariootje64
Lezer
Mariootje64

Probeer het maar eens zonder hoesje en ik denk dat je dan wel te verstaan bent? Dan weet je dat je telefoon wel goed is, alleen niet echt geschikt voor dit soort hoesjes. (helaas want met de iPhone 6 werkte deze wallet-hoesjes wel gewoon goed)

Deloddere Marie Louise
Lezer
Deloddere Marie Louise

Bij mij is het ook mijn 3e iPhone 7 plus
Ik ben merendeel heel slecht te verstaan heb al geprobeerd zonder hoesje andere simkaart andere provider alsook fabrieksherstellingen en nog altijd hetzelfde probleem

Sanne
Lezer
Sanne

Sinds vorige week in het bezit van een Iphone 7 en indd ook een walletcase. Heb gisteren mn telefoon omgeruild met een nieuwe omdat ik het idee had dat het probleem aan mijn microfoon lag. Nu ik dit lees en een kleine test deze morgen denk ik dat het aan mijn hoesje ligt. Ik ga maar op zoek naar een ander.

Eddy DJ
Lezer
Eddy DJ

heb hoesje er al af gedaan , blijft zelfde probleem

Marcel
Lezer
Marcel

Ja ik ook. Op begin van gesprek geen last maar na 20 sec begint het

Gert Aanen
Lezer
Gert Aanen

Ja heb ik ook last van overigens alleen als ik met de telefoon aan mijn oor bel. Als ik handsfree ga bellen dan geen last. Inmiddels is de Iphone 7 omgeruild bij Apple Store maar nog steeds dezelfde problemen. Niet elk gesprek maar wel vaak en soms pas na enige tijd. Ga nu maar eens zonder hoes proberen.

Eddy DJ
Lezer
Eddy DJ

heb hoesje er al af gedaan ,nog altijd storing

Elroy
Lezer
Elroy

als je de telefoon tegen je oor houd gaat het scherm uit en ben je goed te verstaan, zodra je iets beweegt gaat het scherm aan en verstaan mensen je niet meer. dat is dus het probleem. maar wat is de oplossing??

Ralph
Lezer
Ralph

Ja heb hier ook last van met iPhone 7 plus. Kennelijk blokkeerde het hoesje de microfoon want zonder hoesje bellen en t probleem is weg..

Peter
Lezer
Peter

Ik heb ook geregeld een klant die aan geeft mij niet te verstaan, draai ik de mobiel of stap op zij, dan weer wel bereik.

Lievaart
Lezer
Lievaart

Sinds 0ktober 2016 heb ik een I-Phone 7 gekocht daarna heb ik regelmatig problemen zoals vastlopen dan is hij volkomen geblokkeerd dan reageert hij op geen enkel knopje.
Dan moet ik hem uit en aanzetten.
Ik ben al 3 keer terug gegaan naar Apple in de passage Den-Haag daar werd nieuwe software geladen en het helpt niets 10 tot 20 X per dag een vastloper.Thans ben ik ten einde raad en moet ik helaas naar een ander merk overgaan.

nana
Lezer
nana

mijn iPhone 7 maakte opeens rare piep geluiden toen ik het geluid aan deed, maar als ik oordopjes in doe dan krijg ik dat niet, weet iemand hier mij te helpen want het is best vervelend om dat steeds aan te horen

Martin
Lezer
Martin

Ik heb de iPhone 7.
Ik had het probleem laatst met de vliegtuig modus, even opnieuw opstarten en ik had weer 3G.
En met de oortjes heb ik af en toe dat het geluid wegvalt dan moet ik de oortjes opnieuw inpluggen.
Én er zitten veel trillingen in, dat is leuk alleen af en toe doet hij het niet, dan moet ik de telefoon opnieuw opstarten.

Hessel
Lezer
Hessel

Ik heb inmiddels mijn tweede iPhone7. Heb er nu al spijt van. Tijdens het telefoneren ben ik zeer slecht te verstaan. Is standaard reactie. Dit was bij beide modellen het geval. Dit is zeer vervelend.

Gast
Lezer
Gast

Hallo, ik heb sinds eind oktober een iphone 7 plus en ben ook erg slecht verstaanbaar! Iets waar ik mij echt enorm aan irriteer. Ik had een dure flipcase en kwam er achter dat de iphone 7 plus hiervoor tòch niet geschikt was( vreemd!) en nu heb ik geen hoesje en ervaar dezelfde problemen.

Deloddere Marie Louise
Lezer
Deloddere Marie Louise

Dit is mijn 3e iPhone 7plus en is ook al een paar keer binnen geweest
Het is namelijk zo ik hoor ze perfect maar zij mij merendeel niet
Ik weet niet meer wat ik moet doen

Peter
Lezer
Peter

Had hetzelfde, blijkt bookcase hoesje de oorzaak van, als ik hem achter de telefoon vouw ben ik slecht verstaanbaar. Op dat moment wordt de ruisonderdrukkings microfoon die naast de cameralens zit afgesloten en is de spraak ineens een heel stuk minder. Laat ik de iPhone 7 uit de hoes dan is het probleem ook weg.

Eddy DJ
Lezer
Eddy DJ

idem , nog niet binnengedaan, zeggen dat ik eerst moet resetten ( hard reset)

N
Lezer
N

mijn iPhone 7 oortjes ( Niet de airpods) kraken enorm als ik loop oid hef voelt zelfs alsof er schokken uitkomen

M
Lezer
M

De speakers van het bellen bij je hoor
Die sisst de hele tijd bij een liedje
iPhone 7
Wat is de oplossing??

gijs
Lezer
gijs

Ik heb sinds twee weken een Iphone 7 en ben er erg blij mee
er is echter een probleem als ik getelefoneerd heb en na beiendigen van het gesprek wordt ik binnen een minuut weer opgeroepen dan gaat de ingestelde ringtone als het langer duurt dan heb ik geen ringtone en of trillen meer hij gaat dan in een soort slaapstand

natalie
Lezer
natalie

mijn iphone slaat ook de hele tijd vast en kan vaak niet ophangen als ik gebeld heb ik vind dit de eerst echte mislukte iphone heb elke gehad en nergens problemen mee maar nu pff

Tom
Lezer
Tom

Heb een iPhone 7 netjes in een hoesje maar alsnog krasjes Thanks Apple great product

Renee
Lezer
Renee

Mijn IPhone 7 plus lijkt gechrasht. Home knop+ aan/uit knop werken niet meer om hem te herstarten. telefoon kan dus handmatig niet meer uitgezet worden. Dit ben ik wel nodig om via iTunes de telefoon te herstellen. menu ophalen, door omhoog te swipen krijg ik nog wel. En de pushh berichten krijg ik ook nog te zien. Verder loopt hij vast. iemand een idee wat het kan zijn?

Sven Lamers
Lezer
Sven Lamers

De iPhone 7 heeft een nieuwe toetscombinatie om de telefoon te herstarten. Probeer eens de aan/uit-knop en volume omlaag een tijdje in te drukken.

Renee Segbers
Lezer
Renee Segbers

Thans, heb nu via iCloud -zoek mijn iPhone – uitgezet. En via iTunes “iPhone herstellen” geprobeerd. Dit lijkt tot nu toe te werken.

Anoeska van I
Lezer
Anoeska van I

Ik heb sinds enige tijd problemen met de bijgeleverde adapter voor de headset voor mijn iPhone 7. Hij werkt wel met muziek luisteren, maar niet met bellen. Ik heb mijn telefoon al naar fabrieksinstellingen gedaan, maar helpt ook niet. De headset zonder adapter werkt wel met bellen

Jacobus
Lezer
Jacobus

Iphone 7 / bluetooth muziek afspelen via een JBL box werkt niet. De JBL werkt overigens wel met alle andere apparaten met niet met mijn nieuwe 7.
Alle verbindingen met overige apparaten inmiddels al verwijderd, telefoon al aan en uit gezet. Ook de JB: aan en uit gezet maar ……no noise.

Wie kan helpen?

Bart
Lezer
Bart

Net een nieuwe iPhone 7 gekocht. Bijna niet verstaanbaar bij het bellen, moet de gsm tegen mijn oor aandrukken om het een beetje te kunnen verstaan. Ook ik ben slecht verstaanbaar. Direct terug binnen gedaan maar ik kreeg niet meteen een nieuw toestel, mijn toestel ben ik voor 14 dagen kwijt voor herstel. Voor zo’n duur toestel verwacht ik dat het prima werkt, alsook een goede service. Zeer ontevreden over de gsm.

Eddy DJ
Lezer
Eddy DJ

idem , nog niet binnengedaan, zeggen dat ik eerst moet resetten ( hard reset)
maar geloof niet dat dat zal helpen iemand ander Idee ??