Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze 4 problemen irriteren iPhone 7-gebruikers

Auteur: Sven Lamers
44 reacties
iPhone 7 en iPhone 7 Plus


Lees verder na de advertentie

Apple’s iPhone 7 is waterdicht, heeft een dubbele camera en werkt razendsnel. Tegelijkertijd zijn er ook een aantal probleempjes die de voorganger niet had. Zo horen van gebruikers dat de Lightning-oortjes niet altijd werken en dat de iPhone soms geen mobiel netwerk heeft na het verlaten van de vliegtuigmodus. Eerder deze week hoorden we ook dat de iPhone 7 onder belasting een sissend geluid maakt. Het zijn allemaal kleine dingetjes met workarounds, maar toch is het raar dat ze allemaal door de kwaliteitscontrole zijn gekomen.

Koptelefoon-gate

Het eerste probleem is dat de Lightning-oortjes die je standaard bij elke iPhone krijgt, soms niet meer goed werken. Zijn ze een tijdje aangesloten, werkt ineens de afstandsbediening op de kabel niet meer. Dan kun je geen nummers skippen, Siri activeren of het volume regelen. De meest gangbare oplossing lijkt te zijn om de oortjes te verwijderen en weer in te pluggen. Apple heeft al aangekondigd dat er een software-update gaat komen dat het probleem verhelpt.

Lightning iPhone 7

Vliegtuig-gate


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het tweede probleem gaat over het verbinden met een mobiel netwerk, nadat gebruikers de vliegtuigstand hebben uitgeschakeld. In sommige situaties willen de nieuwe iPhones geen verbinding meer maken met het mobiele netwerk.

Medewerkers van de Apple-winkels ruilen toestellen om, zonder vragen te stellen, en hebben bovendien uitgelegd dat het probleem vaker opduikt. Een tijdelijke oplossing is het uit- en inschakelen van de telefoon.

Siss-gate

We schreven er begin van de week al over, maar hier voor de volledigheid nog een keer. De processor van sommige iPhones maakt onder zware belasting een sissend geluid. Wanneer de belasting afneemt, verdwijnt ook het geluid. Dit is overigens ook niet normaal en een reden om bij je plaatselijke Apple-dealer een vervanging aan te vragen.

vliegtuigmodus

Kras-gate

Apple waarschuwt er zelf over op zijn website, maar in de praktijk is het blijkbaar nog erger dan verwacht. De gitzwarte iPhone 7 krijgt enorm snel krassen. Daarvoor hoef je niet eens lomp om te gaan met de telefoon – de achterkant is zo gevoelig dat je bijna bang moet zijn als je hem op een bureau legt. De oplossing is eenvoudig: haal een hoesje. Dan ziet echter niemand meer dat je een nieuwe iPhone hebt.

Gitzwarte iPhone 7 met krassen