Terug naar ‘iPhone 12 Pro krijgt exclusieve 3D-camera’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 12 Pro krijgt exclusieve 3D-camera’

Door Koen van Ekeren18 maart 2020 09:522 min. leestijd0

Er gingen al een tijdje geruchten dat Apple een vierde camera toevoegt aan de iPhone 12. Een aanwijzing in de code van iOS 14 heeft de komst van de vierde lens nu bevestigd. Het gaat om een speciale time-of-flight camera, waarmee de iPhone bijvoorbeeld in staat zou zijn om je woonkamer driedimensionaal in kaart te brengen.

Wil je als eerste de hoogte zijn van de nieuwste geruchten over de iPhone 12? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

3d camera iPhone 12

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

3D camera iPhone 12 Pro

De ontdekking werd gedaan door 9to5Mac. Eerder werd bekend dat de nieuwe iPad Pro waarschijnlijk is uitgerust met een time-of-flight-sensor. Op basis van de code van iOS 14 concludeert de website dat die sensor ook aanwezig is bij twee nieuwe iPhones. Zeer waarschijnlijk gaat het om de twee duurste modellen: de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Daarmee zou het aanstaande Pro-model uitgerust zijn met liefst vier camera’s. Naast de time-of-flight-3D-sensor bestaat het camera-arsenaal van het nieuwe vlaggenschip uit een groothoeklens, ultra-groothoeklens en telelens.

De nieuwe 3D-lens werkt door infrarode puntjes te projecteren. Hierbij wordt de snelheid van het licht gebruikt om de afstand te meten, een technologie die bekendstaat als Time of Flight (ToF). Hierdoor is de iPhone nog veel beter in staat om diepte waar te nemen.

Nu vraag je je misschien af: wat heb ik eraan? Het lijkt erop dat je het bijvoorbeeld kunt gebruiken om een ruimte driedimensionaal in kaart te brengen. Zo bekijk je je woonkamer in 3D op je iPhone of iPad. Daarnaast zorgt de sensor dat de iPhone veel nauwkeuriger metingen kan verrichten – zo wordt de app Meten een stuk betrouwbaarder. Verder zou de betere 3D-detectie zorgen voor fraaiere bokeh-effecten bij portretopnamen.

AR-app in iOS 14

De sensor is ook een uitkomst voor de compleet nieuwe augmented reality-app, waar Apple aan lijkt te werken. Dit ontdekte 9to5Mac eerder in de gelekte code van iOS 14. De app stelt gebruikers in staat om meer informatie over de omgeving te krijgen via AR. Scan je met de iPhone-app de omgeving, dan geeft de virtuele laag extra informatie.

In september weten we waarschijnlijk meer; dan presenteert Apple traditioneel zijn nieuwste vlaggenschepen. Het is nog wel de vraag of de iPhone 12 Pro vlak daarna te koop is, want de productie lijkt vertraging op te lopen. Mogelijk zijn de iPhone 12-modellen pas in oktober verkrijgbaar.

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar