Terug naar ‘Apple komt in 2021 met iPhone SE Plus zónder thuisknop’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple komt in 2021 met iPhone SE Plus zónder thuisknop’

Door Koen van Ekeren22 april 2020 09:222 min. leestijd0

Na vier jaar lanceerde Apple vorige week eindelijk weer een nieuwe iPhone SE 2020. De volgende laat minder lang op zich wachten, want Apple heeft naar verluidt voor 2021 alweer een nieuwe versie op de planning staan. Het zou gaan om een iPhone SE Plus, die erg anders is dan de huidige SE. Hij heeft bijvoorbeeld een randloos scherm, zonder thuisknop.

202 iPhone SE Plus

2021: iPhone SE Plus

Dit meldt Apple-analist Ming-Chi Kuo. De iPhone SE Plus stond eigenlijk gepland voor begin 2021, maar is uitgesteld naar de tweede helft van 2021. Naar verwachting heeft deze SE Plus een scherm van 5,5 of 6,1 inch. Hierbij gaat het om een randloos ontwerp zonder thuisknop, vergelijkbaar met de iPhone X en nieuwer.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Opvallend is dat de SE Plus geen Face ID zou hebben. Het ontgrendelen doe je met de vingerafdrukscanner en deze is geïntegreerd in de aan/uit-knop aan de rechterkant van het toestel. Door het ontbreken van Face ID kan Apple de hap uit het scherm aan de voorkant een stuk kleiner maken, omdat daar alleen de camera, microfoon en luidspreker nodig is.

Ook Jon Prosser – een tech-journalist die zich de afgelopen weken bewezen heeft als een betrouwbare Apple-lekker – bevestigt de komst van de iPhone SE Plus in 2021. Volgens Prosser beschikt het toestel over dezelfde A13-processor als de kleinere iPhone SE heeft. De camera-module aan de achterkant zou hetzelfde zijn als bij de iPhone 8 Plus, wat betekent dat de SE Plus twee 12-megapixellenzen op de rug heeft.

iPhone 12

Verder heeft Kuo nieuws over de iPhone 12. Zoals eerder voorspeld, verwacht hij dit najaar vier nieuwe iPhone 12-modellen. De iPhone 11 krijgt twee opvolgers. De een is even groot en heeft een scherm van 6,1 inch, maar daarnaast komt er ook een kleinere versie van 5,4 inch. Deze toestellen zullen in september in massaproductie gaan.

Daarnaast komt er een iPhone 12 Pro Max, die met een scherm van 6,7 inch groter is dan zijn voorganger. Bij dit toestel vindt de massaproductie pas in oktober plaats, omdat dit 6,7 inch model ‘het meest gecompliceerde’ ontwerp heeft. Waarschijnlijk betekent dit dat de iPhone 12-modellen tegelijkertijd (we verwachten in september) worden aangekondigd, maar dat de releasedatums zijn gespreid.

Wil je als eerst op de hoogte zijn van het laatste iPhone-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Bron: MacRumors, 9to5Mac

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar