Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

‘Apple komt in 2021 met iPhone SE Plus zónder thuisknop’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
202 iPhone SE Plus


Lees verder na de advertentie

Na vier jaar lanceerde Apple vorige week eindelijk weer een nieuwe iPhone SE 2020. De volgende laat minder lang op zich wachten, want Apple heeft naar verluidt voor 2021 alweer een nieuwe versie op de planning staan. Het zou gaan om een iPhone SE Plus, die erg anders is dan de huidige SE. Hij heeft bijvoorbeeld een randloos scherm, zonder thuisknop.

202 iPhone SE Plus

2021: iPhone SE Plus

Dit meldt Apple-analist Ming-Chi Kuo. De iPhone SE Plus stond eigenlijk gepland voor begin 2021, maar is uitgesteld naar de tweede helft van 2021. Naar verwachting heeft deze SE Plus een scherm van 5,5 of 6,1 inch. Hierbij gaat het om een randloos ontwerp zonder thuisknop, vergelijkbaar met de iPhone X en nieuwer.

Opvallend is dat de SE Plus geen Face ID zou hebben. Het ontgrendelen doe je met de vingerafdrukscanner en deze is geïntegreerd in de aan/uit-knop aan de rechterkant van het toestel. Door het ontbreken van Face ID kan Apple de hap uit het scherm aan de voorkant een stuk kleiner maken, omdat daar alleen de camera, microfoon en luidspreker nodig is.


kooptip

Ook Jon Prosser – een tech-journalist die zich de afgelopen weken bewezen heeft als een betrouwbare Apple-lekker – bevestigt de komst van de iPhone SE Plus in 2021. Volgens Prosser beschikt het toestel over dezelfde A13-processor als de kleinere iPhone SE heeft. De camera-module aan de achterkant zou hetzelfde zijn als bij de iPhone 8 Plus, wat betekent dat de SE Plus twee 12-megapixellenzen op de rug heeft.

iPhone 12

Verder heeft Kuo nieuws over de iPhone 12. Zoals eerder voorspeld, verwacht hij dit najaar vier nieuwe iPhone 12-modellen. De iPhone 11 krijgt twee opvolgers. De een is even groot en heeft een scherm van 6,1 inch, maar daarnaast komt er ook een kleinere versie van 5,4 inch. Deze toestellen zullen in september in massaproductie gaan.

Daarnaast komt er een iPhone 12 Pro Max, die met een scherm van 6,7 inch groter is dan zijn voorganger. Bij dit toestel vindt de massaproductie pas in oktober plaats, omdat dit 6,7 inch model ‘het meest gecompliceerde’ ontwerp heeft. Waarschijnlijk betekent dit dat de iPhone 12-modellen tegelijkertijd (we verwachten in september) worden aangekondigd, maar dat de releasedatums zijn gespreid.

Wil je als eerst op de hoogte zijn van het laatste iPhone-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors, 9to5Mac