Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

macOS Catalina-bèta hint naar 16-inch MacBook Pro

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
16 inch macbook pro prijs


Lees verder na de advertentie

Komt er een nieuwe 16-inch MacBook Pro aan met een vernieuwd ontwerp? De geruchten zijn er al langer, en nu wakkert Apple ze zelf aan door een veelzeggende afbeelding in de nieuwe macOS Catalina-bèta.

16-inch MacBook Pro opgedoken in macOS-bèta

16-inch macbook pro

In de de eerste bèta’s van macOS Catalina 10.15.1 is een icoon te vinden van een MacBook Pro en die heeft iets dunnere randen dan de andere MacBooks. En let ook op de naam van de afbeelding: com.apple.macbookpro-16-silver. 16 lijkt een duidelijke verwijzing naar het nieuwe grote schermformaat. Er is een icoon voor een zilveren en een spacegrijze versie van de MacBook.

Hieronder zie je een vergelijking tussen het huidige pictogram voor de 15-inch MacBook Pro naast het nieuw opgedoken pictogram voor de 16-inch MacBook Pro:


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

15 vs 16 inch macbook pro

Ander ontwerp

De nieuwe MacBook Pro ziet er dus iets anders uit dan zijn voorganger. Hij heeft een groter scherm, maar doordat de rand eromheen smal is, wordt de MacBook in totaal niet heel veel groter. Apple-analist Ming-Chi Kuo gaf eerder dit jaar al aan zo’n MacBook te verwachten. Nieuw is ook dat de Apple voor de nieuwe MacBook waarschijnlijk afstapt van het veel geplaagde vlindertoetsenbord en zoals voorheen weer een toetsenbord met schaarmechanisme gaat gebruiken.

Apple-event dit najaar?

Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe MacBook gepresenteerd wordt; Kuo had het steeds over 2019 maar dat wordt wel krap. Als Apple een keynote geeft in het najaar, dan is dat doorgaan in oktober. We hebben nog een tijd gehoopt op een oktober-event van Apple, maar het einde van de maand nadert en de kans daarop wordt steeds kleiner. Het is nog wel altijd mogelijk dat nieuwe producten – we verwachten ook nieuwe AirPods 3 en een vernieuwde iPad Pro – in de Apple Store verschijnen zonder dat daar een keynote aan voorafgaat.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacGeneration