Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Einde 12-inch MacBook: kleinste en lichtste Mac direct uit Apple-assortiment

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
MacBook


Lees verder na de advertentie

Apple heeft vanmiddag een nieuwe MacBook Air en een MacBook Pro aangekondigd. Tegelijkertijd valt het doek voor de 12-inch MacBook en enkele andere Mac-modellen.

MacBook roségoud

Apple kondigde zojuist een nieuwe MacBook Air aan met True Tone-scherm, deze past zich aan het licht in de omgeving. En bij de MacBook Pro is het 13-inch instapmodel op verschillende fronten vernieuwd. De opmerkelijkste vernieuwing hier is de toevoeging van een Touch Bar, zodat alle MacBook Pro-modellen hiermee nu zijn uitgerust. De andere MacBook Pro-modellen werden dit voorjaar al vernieuwd.

Einde 12-inch MacBook

Wat Apple niet vertelde, is dat de 12-inch MacBook per direct niet meer verkocht wordt. In de navigatie op de website van Apple speur je op dit moment tevergeefs naar het kopje ‘MacBook’. Wil je een draagbare Mac? dan kun je kiezen uit de MacBook Air en de MacBook Pro. Dat is het.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Op zich is dit een logische beslissing van Apple: de 12-inch MacBook leek al minder levensvatbaar toen Apple afgelopen najaar een 13-inch Retina MacBook Air uitbracht. Met onder meer een lagere prijs, meer aansluitingen, Touch ID een een betere batterij. Nu de Air per vandaag zelfs nóg net iets beter en goedkoper (€ 1249) is geworden, is dit het definitieve einde voor de 12-inch MacBook. Dit was Apple’s kleinste en lichtste MacBook (die ongeveer € 1500 kostte, vergelijkbaar met de vernieuwde MacBook Pro). De MacBook werd voor het laatst herzien in 2017.

Naast de 12-inch MacBook valt het doek ook voor de MacBook Air die eind 2018 is verschenen. Ook is er op dit moment geen MacBook Pro zónder Touch Bar verkrijgbaar. Dat wil zeggen: bij Apple. Bij verschillende webshops zul je deze modellen de komende tijd nog wel aantreffen.

MacBook assortiment bij Apple

Bij Apple zelf is het assortiment nu een stuk overzichtelijker geworden: je kunt kiezen uit een 13-inch MacBook Air, en een 13- of 15-inch MacBook Pro.