Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple heeft nog steeds plannen voor 12-inch MacBook in 2023’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
12-inch MacBook 2023


Lees verder na de advertentie

Apple zou volgens nieuwe geruchten nog steeds werken aan een nieuwe 12-inch MacBook. Dit moet je weten over de nieuwe laptop.

12-inch MacBook

Het is inmiddels alweer vier jaar geleden dat Apple de 12-inch MacBook uit de verkoop heeft gehaald. Deze supercompacte laptop was op papier een vooruitstrevend ding: geen ventilator, een enkele usb-c-poort en een flinterdun design.

Helaas had hij in de praktijk wat gebreken. Z’n Intel-processor werd vrij heet en was bovendien niet de snelste, en het toetsenbord had last van de beruchte plakkende toetsen. Bovendien was usb-c nog niet helemaal doorgebroken, en was die ene poort dus niet heel geliefd.

Nieuwe 12-inch MacBook in 2023

Volgens Apple-leaker yeux1122, die het vaker bij het rechte eind blijkt te hebben, wil Apple in 2023 echter alsnog een poging wagen met een nieuwe 12-inch MacBook. Een Taiwanese leverancier van Apple-onderdelen zou al voorbereidingen treffen, en Apple wil nog in de tweede helft van 2023 de knoop doorhakken of ze de productie gaan starten.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

12-inch MacBook

Dat Apple het juist nu opnieuw wil proberen is niet zo vreemd: het bedrijf heeft nu de M2-chip tot zijn beschikking, met hoge prestaties zónder te veel hitte, en bovendien is het ’toetsenbordprobleem’ al jaren opgelost. Daarnaast is usb-c nu de standaard op álle MacBooks. Het zou nu dus het perfecte moment zijn om de 12-inch MacBook nieuw leven in te blazen. En gezien het ontwerp er al is, is er weinig ontwikkelingstijd voor nodig om dit te doen.

Nog niet helemaal zeker

Wel moet nog gezegd worden dat andere Apple-analisten de toekomst van de 12-inch MacBook iets anders zien. Zo zegt Mark Gurman dat het model niet op Apple’s roadmap voor de nabije toekomst staat, en Ming-Chi Kuo gelooft dat er überhaupt geen plannen voor de compacte laptop zijn.

Hoe dan ook kunnen we weer voorzichtig optimistisch zijn over de terugkeer van de 12-inch MacBook. Wil je direct in je mailbox het laatste nieuws hierover ontvangen? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors