Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Als wij nú een iPhone moesten kopen, dan zou het dit toestel zijn

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
welke iPhone nu kopen


Lees verder na de advertentie

De nieuwe iPhone 14-serie: intussen heeft iedereen hem op de iCreate-redactie uitvoerig getest. Van basismodel tot Pro Max. Een goede aanleiding om een polletje op te gooien: welke iPhone zou je aanschaffen als je er nú een moest kopen?

Welke iPhone zouden we nú kopen?

Om maar te openen met een clickbait-uitsmijter: het antwoord op de poll zal je verbazen. Het is namelijk niet de grootste en beste iPhone waar bij ons de voorkeur naar uitgaat, of de gestripte – en budgetvriendelijkere – iPhone 14. Hoewel we erg enthousiast zijn over deze telefoons, kiezen we bijna unaniem voor een ouder toestel.

In de poll kon de redactie (6 personen) kiezen uit de iPhone 14-serie, iPhone 13-serie en de iPhone SE. Zoals je ook in ons iPhone koopadvies leest, zijn dit momenteel voor iedereen de interessantste iPhones om te kopen. Vijf van de zes stemmen gingen naar de iPhone 13 en iPhone 13 mini.

welke iPhone nu kopen


kooptip

Dat is niet omdat we niet graag een iPhone 14 bij ons dragen. Integendeel. De iPhone 14 (Plus) is het beste standaard toestel dat Apple ooit heeft uitgebracht. Een betere telefoon dan de iPhone 14 Pro of iPhone 14 Pro Max is er nog nooit geweest. De processor is krachtig, de camera superieur en het Dynamic Island inventief.

We hebben er alleen geen 1329 euro voor over. Een goede prijs-kwaliteitverhouding is iets wat we bijna allemaal willen vinden en dan kom je al een paar jaar bij een van de niet-Pro iPhones uit. Ze hebben wat minder toeters en bellen dan de vlaggenschepen, maar hebben óók een geweldige camera, met een meer dan prima scherm. Soms is gewoon goed ook goed genoeg.

Geen iPhone 14 (Plus) kopen

Maar als je voor zo’n ‘standaard’ iPhone gaat, kun je de iPhone 14 en iPhone 14 Plus beter mijden. Zelden was een telefoon van Apple zo weinig vernieuwend. Ze lijken als twee druppels water op hun voorgangers (zelfs de processor is hetzelfde), maar door een fikse prijsverhoging die Apple invoerde zijn ze aanzienlijk duurder dan de iPhone 13 en iPhone 13 mini. De goedkoopste iPhone 14 heeft op het moment van schrijven een prijs van 908 euro (bij Belsimpel), terwijl de voordeligste iPhone 13 mini 724 euro kost (bij Mobiel.nl).

Ben je wel bereid om de hoofdprijs te betalen, dan is de iPhone 14 Pro Max de bom. Zowel het scherm als de camera en de batterijduur zijn ongeëvenaard. Speelde geld geen rol, dan hadden we er allemaal een. Behalve Laura dan, die propagandeert de kleine iPhone en houdt voorlopig vast aan haar iPhone 13 mini.