Terug naar Wat is het verschil tussen de camera’s van iPhone 12 en 13?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

Wat is het verschil tussen de camera’s van iPhone 12 en 13?

Door Maurice Snijders4 april 2022 15:102 min. leestijd0

Op het eerste gezicht lijkt er niet veel verschil te zitten tussen de camera’s van de  iPhone 12 en de iPhone 13. Op de vormgeving na dan, want op de iPhone 12 zitten beide camera’s onder elkaar en op de iPhone 13 zitten ze diagonaal. Maar dat is natuurlijk geen reden op zich om voor de iPhone 13 te kiezen. Dus wat is het verschil tussen de camera’s van de iPhone 12 en 13? Dat lees je in dit artikel.

verschil camera iPhone 12 en 13

Wat is het verschil tussen de camera’s van iPhone 12 en 13

Om te beginnen is onderste camera natuurlijk niet alleen verplaatst omdat het er mooier uitziet. De belangrijkste reden is dat er zo meer ruimte ontstaat voor groter camera’s en voor een optische beeld­stabilisatie met sensorverschuiving. Dat betekent dat de iPhone 13 meer licht vastlegt en bewegingen beter kan compenseren. Zo maak je dus scherpere foto’s, ook al houd je je iPhone niet volledig stil. Het diafragma van de camera’s is verder niet veranderd: groothoek f/1.6, ultragroothoek f/2.4.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wel is de Slimme HDR-functie op de iPhone 13 verbeterd en zijn er Fotografische stijlen toegevoegd (ook aan de selfie-camera). Fotografische stijlen zijn subtiele filters voor je foto’s. Ze corrigeren de foto’s alleen op de delen waar dat nodig is. Natuurlijke tinten blijven natuurlijk, bijvoorbeeld huidskleur en de kleur van de lucht.

Verschil bij het filmen

iPhone 13 video opnemen

De overige verschillen zien we niet bij het fotograferen, maar bij het opnemen van video. Ten eerste is de genoemde Optische beeld­stabilisatie met sensorverschuiving ook van toepassing op video. Een pluspunt voor de filmers onder ons. Ten tweede is het met de iPhone 13 mogelijk om video op te nemen met een kleine scherpte­diepte (1080p met 30 bps). Dit laatste geldt overigens ook voor de selfie-camera.

Conclusie

Zoals je ziet zijn de camera’s van de iPhone 12 en de iPhone 13 niet helemaal hetzelfde, maar aan de andere kant zijn de verschillen ook niet erg groot. Als je twijfelt tussen een iPhone 12 of 13, zullen de camera’s je waarschijnlijk niet direct over de streep trekken. Daarom is het des te belangrijker om de twee toestellen ook op andere punten goed te vergelijken.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar