Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Wat is het verschil tussen de camera’s van iPhone 12 en 13?

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
verschil camera iPhone 12 en 13


Lees verder na de advertentie

Op het eerste gezicht lijkt er niet veel verschil te zitten tussen de camera’s van de  iPhone 12 en de iPhone 13. Op de vormgeving na dan, want op de iPhone 12 zitten beide camera’s onder elkaar en op de iPhone 13 zitten ze diagonaal. Maar dat is natuurlijk geen reden op zich om voor de iPhone 13 te kiezen. Dus wat is het verschil tussen de camera’s van de iPhone 12 en 13? Dat lees je in dit artikel.

Wat is het verschil tussen de camera’s van iPhone 12 en 13

Om te beginnen is onderste camera natuurlijk niet alleen verplaatst omdat het er mooier uitziet. De belangrijkste reden is dat er zo meer ruimte ontstaat voor groter camera’s en voor een optische beeld­stabilisatie met sensorverschuiving. Dat betekent dat de iPhone 13 meer licht vastlegt en bewegingen beter kan compenseren. Zo maak je dus scherpere foto’s, ook al houd je je iPhone niet volledig stil. Het diafragma van de camera’s is verder niet veranderd: groothoek f/1.6, ultragroothoek f/2.4.

Wel is de Slimme HDR-functie op de iPhone 13 verbeterd en zijn er Fotografische stijlen toegevoegd (ook aan de selfie-camera). Fotografische stijlen zijn subtiele filters voor je foto’s. Ze corrigeren de foto’s alleen op de delen waar dat nodig is. Natuurlijke tinten blijven natuurlijk, bijvoorbeeld huidskleur en de kleur van de lucht.

Verschil bij het filmen

iPhone 13 video opnemen


kooptip

De overige verschillen zien we niet bij het fotograferen, maar bij het opnemen van video. Ten eerste is de genoemde Optische beeld­stabilisatie met sensorverschuiving ook van toepassing op video. Een pluspunt voor de filmers onder ons. Ten tweede is het met de iPhone 13 mogelijk om video op te nemen met een kleine scherpte­diepte (1080p met 30 bps). Dit laatste geldt overigens ook voor de selfie-camera.

Conclusie

Zoals je ziet zijn de camera’s van de iPhone 12 en de iPhone 13 niet helemaal hetzelfde, maar aan de andere kant zijn de verschillen ook niet erg groot. Als je twijfelt tussen een iPhone 12 of 13, zullen de camera’s je waarschijnlijk niet direct over de streep trekken. Daarom is het des te belangrijker om de twee toestellen ook op andere punten goed te vergelijken.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!