Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Verschil Apple Watch Ultra en Ultra 2: welke kies jij?

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
Apple Watch Ultra 2 diverse bandjes

Vorig jaar rond deze tijd verraste Apple ons met de Apple Watch Ultra: een robuuste, geavanceerde versie van de gewone Apple Watch, speciaal ontworpen voor avonturiers en duursporters. Het horloge viel op door zijn extra grote en heldere scherm, de multifunctionele actieknop en specifieke sportfuncties. En nu is er dus een tweede generatie van dit Apple Watch-model. Apple Watch Ultra vs. Apple Watch Ultra 2: wat zijn de verschillen?

Lees verder na de advertentie

Verschil Apple Watch Ultra vs. Ultra 2: niet enorm

Heb je de eerste Apple Watch Ultra en vraag je je af of je moet overstappen naar de Ultra 2? Daar kunnen we kort over zijn: doe het niet. Apple heeft weliswaar enkele verbeteringen doorgevoerd, maar niet wereldschokkend. Zelfs het hardnekkige gerucht dat er een tweede kleurtje bij zou komen – donker titanium – bleek niet te kloppen.

Wanneer kies je voor de nieuwe Apple Watch Ultra 2?

Een kleine upgrade dus, maar toch: zeker wel een upgrade. En als je voor het eerst een Ultra koopt, kan dat misschien net het verschil maken. Dit zijn redenen om voor de Apple Watch Ultra 2 te gaan:

kooptip

1) Je wilt een helderder beeldscherm

Over helderheid had je met de eerste Apple Watch Ultra niets te klagen. Met een helderheid van 2000 Nits is het scherm vol in de zon nog prima afleesbaar. Maar Apple heeft dit nu toch opgehoogd naar 3000 Nits. Gebruik je je horloge regelmatig als baklampje, dan is dit natuurlijk ideaal.

2) Je wilt je horloge handsfree gebruiken

Dubbeltik

Zowel de nieuwe Apple Watch Series 9 als de Apple Watch Ultra 2 hebben een nieuw trucje, Tik dubbel. Je bedient de horloges door twee keer met je duim en wijsvinger op elkaar te tikken. Zo neem je een telefoontje aan, pauzeer je muziek en nog veel meer. Handig als je je handen vol hebt.

3) Je wilt de nieuwste chip

De Ultra 2 heeft een S9-chip die gebaseerd is op de A15-chip van de iPhone. Best een sprong in snelheid en performance ten opzichte van de voorgaande S8-chip, die gebaseerd is op de A13-chip. Deze chip maakt het bovengenoemde ‘Tik dubbel’ mogelijk. Waarschijnlijk krijg je op de Ultra 2 ook langer watchOS-updates.

De S9-chip is bovendien uitgerust met een Ultra Wideband-chip van de tweede generatie, net zoals de nieuwe iPhone 15: ben je je apparaten kwijt, dan kun je ze hiermee uitstekend lokaliseren.

4) Je wilt een langere batterijduur

Beide Apple Watch Ultra-modellen gaan bij normaal gebruik ongeveer 36 uur mee. Wil je dit een beetje rekken, dan kun je de energiebesparende modus activeren. De originele Ultra redt het daarmee 60 uur, de tweede generatie 72 uur: drie volle dagen!

5) Je hebt meer opslag nodig

De Apple Watch heeft 64 GB opslag in plaats van 32 GB. En dat is goed nieuws voor voor mensen die veel apps op hun horloge hebben, of die graag muziek of podcasts beluisteren.

6) Je bent begaan met het milieu

Het ene titanium is het andere niet: Voor de Apple Watch Ultra 2 heeft Apple 95% gerecycled titanium gebruikt, bij de eerste Apple Watch Ultra werd geen gerecycled titanium werd gebruikt. De Apple Watch Ultra 2 is, in combinatie met specifieke bandjes, zelfs CO2-neutraal: het gaat dan om de nieuwe Alpine- en Trail-bandjes. In deze pdf lees je meer over hoe Apple hiervoor te werk is gegaan.

Apple Watch Ultra prijs

De nieuwe Apple Watch Ultra 2 heeft een introductieprijs van € 899. Dat is honderd euro minder dan wat destijds de introductieprijs van de eerste Apple Watch Ultra was, € 999. Die originele Ultra is bij Apple niet meer te koop, maar bij veel andere webshops wel – en daar is de prijs op dit moment minder dan € 800. Lees ook Apple Watch Ultra duikt onder de 800 euro: hier vind je de deal.

Verschil Apple Watch Ultra vs. Ultra 2: conclusie

Heb je de originele Ultra, dan zouden we zeker nog niet overstappen. En wil je voor het eerst een Ultra kopen, dan zouden we de eerste zeker nog in overweging nemen, gezien de prijsdaling. Want kort door de bocht: de tweede is alleen een beetje helderder, en handsfree te bedienen.

Welke Apple Watch-modellen zijn er beschikbaar? Kijk eens bij: Coolblue | Belsimpel | Amac | Mediamarkt | bol.com