Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Koop geen MacBook Pro 2023: dit kun je hebben voor hetzelfde bedrag

Auteur: Ward Edema
1 reacties


Lees verder na de advertentie

De MacBook Pro 2023 is de duurste laptop die Apple ooit heeft gemaakt: voor hetzelfde geld kun je een iets ouder model kopen én er een hele gave desk-setup voor maken. Wij geven je wat inspiratie.

MacBook Pro desk-setup

Laten we hiermee beginnen: de MacBook Pro 2023 is een prachtig apparaat. Hij is ultiem snel, heeft een waanzinnig scherm, en alle aansluitingen die je nodig hebt. Maar de prijs is op dit moment een nogal bittere pil: het goedkoopste 14-inch model kost maar liefst € 2449, en het gaat nog wel even duren voordat de prijs gaat zakken.

Om wat perspectief te geven bij hoe hoog deze prijs eigenlijk is, hebben we een lijst gemaakt voor een ultieme desk-setup met de veel goedkopere MacBook Pro 2021. De grap: de set kost bij elkaar € 2428 – minder dan de MacBook Pro 2023 zónder accessoires.

Let op: de prijzen van de genoemde producten kunnen inmiddels veranderd zijn.

1. MacBook Pro 2021 (€ 1909)


kooptip

De 14-inch MacBook Pro 2021 is ook anderhalf jaar na zijn release nog steeds een waanzinnige laptop. Hij heeft hetzelfde mini-led-scherm als zijn opvolger, met waanzinnig contrast, een hoge helderheid en ondersteuning voor HDR. Ook heeft hij dezelfde magnetische MagSafe-oplaadpoort, een hdmi 2.0-aansluiting, en zelfs een sd-kaartlezer.

MacBook Pro 2021

Binnenin vind je de snelle M1 Pro-chip, 16 GB werkgeheugen en 512 GB opslag. Dat is voor de meeste mensen meer dan genoeg – en ook voor (creatieve) professionals zijn dat specificaties waar je echt wat mee kunt, zoals complexe videobewerking en het draaien van programmeerapps. Kortom: je krijgt héél veel computer voor weinig – al helemaal vergeleken met zijn opvolger, die slechts 20% sneller is en verder alleen iets snellere connectiviteit heeft gekregen.

2. Monitor: LG 27UP850N (€ 365)

Goed, een laptop is één ding, maar om echt prettig te werken aan je bureau heb je meer nodig. Essentieel is een goede monitor: hierdoor zit je een stuk prettiger én heb je meer werkruimte. En als dat scherm dan ook direct usb-c heeft en je MacBook tegelijkertijd kan opladen …

MacBook Pro setup

De LG 27UP850N is wat dat betreft perfect. Hij heeft een hoge 4K resolutie, ips-techniek voor een brede kijkhoek en mooie kleuren, een usb-c-aansluiting om je MacBook op aan te sluiten én tegelijkertijd mee op te laden, en hij is zelfs in hoogte verstelbaar. Een veel betere compagnon voor je MacBook ga je niet vinden.

3. Muis: Logitech Pebble M350 (€ 25)

We durven best te zeggen dat het trackpad van de MacBook Pro met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt. Maar soms is het toch prettig om een muis te gebruiken: bepaalde programma’s werken er fijner mee, en als je tussendoor wel eens een spelletje doet weet je hoe irritant dat kan zijn met een trackpad.

MacBook muis

Met de Logitech Pebble M350 haal je een hele simpele muis in huis, zonder fratsen (en mét Bluetooth). Hij heeft twee knoppen, een scrolwiel, een symmetrische vorm die voor beide handen geschikt is, en een batterijduur van 1,5 jaar. Oh, en hij is er in allerlei hippe kleurtjes.

4. Muismat: SteelSeries QcK (€ 35)

Wacht, een muismat die meer kost dan de muis die je er op gaat leggen? Dat klinkt vreemd, maar de SteelSeries QcK is meer dan zomaar een muismat. Hij is namelijk van een véél groter formaat, waardoor je veel speelruimte voor je muis krijgt, en er tegelijkertijd je toetsenbord en je polsen op kwijt kunt.

Bureau muismat

Wanneer je eenmaal gewend bent aan zo’n grote muismat, kun je eigenlijk niet meer terug. En heb je een klein bureau en wil je het compact houden? Dan is er ook eentje in klein formaat – met een kleiner prijskaartje.

5. Toetsenbord: Logitech Pop Keys (€ 72)

Heb je ooit wel eens een mechanisch toetsenbord geprobeerd? Goed, ze klinken wat luider, maar ze typen véél fijner en preciezer dan een regulier (membraan)toetsenbord. Daardoor typ je uiteindelijk nog een stuk sneller ook!

Mechanisch toetsenbord

Deze variant van Logitech typt niet alleen fijn, maar ziet er ook nog eens heel hip uit met drie leuke stijlopties. En je verbindt hem gewoon via Bluetooth met je Mac. Ook leuk: aan de rechterkant heb je een rij emoji-toetsen die je zelf kunt aanpassen. Lees meer in onze Logitech Pop Keys review.

6. Speakers: Creative Pebble (€ 22)

Je desktop-setup is eigenlijk al helemaal compleet met de bovenstaande accessoires – maar we hebben nog geld over. Wil je liever niet afhankelijk zijn van de (zeer middelmatige) ingebouwde speakers in de LG-monitor, dan kun je beter een extern setje kopen.

MacBook speakers

Volgens velen is de budgetkoning op dit vlak de Creative Pebble. Verwacht geen ultiem geluid, maar wel een sound die prettig is voor de alledaagse taken zoals het beluisteren van een muziekje tijdens het werk, of het kijken van video’s op YouTube.

Extraatje: iCreate Magazine

Gezien we nog stééds geld over hebben ten opzichte van de nieuwprijs van een MacBook Pro 2023: haal iCreate Magazine in huis! Hierin vind je handige tips, de beste nieuwe apps, toffe accessoires en meer voor je Mac – en natuurlijk ook voor je iPhone, iPad en Apple Watch.

MacBook Pro desk-setup: meer opties

Uiteraard zijn er nog veel meer opties om een mooie MacBook Pro desk-setup in elkaar te zetten. Je kunt bijvoorbeeld voor een simpeler scherm gaan en betere speakers kopen, of juist besparen op andere accessoires om een nóg toffer scherm te kopen. Hoe dan ook kun je voor minder dan de nieuwprijs van een MacBook Pro 2023 je bureau gemakkelijk vullen – en daar heb je uiteindelijk meer plezier van dan alleen een laptop.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!