Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Bezit je dit iPhone-model? Dan kun je hem beter snel verkopen

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone X

Over een maand brengt Apple iOS 17 uit. Niet alle iPhones ontvangen de grote update. Bij drie iPhone-modellen komt de ondersteuning te vervallen, waardoor ze met ongeveer 50 procent in waarde dalen.

Lees verder na de advertentie

Welke iPhones ontvangen iOS 17?

Wanneer Apple een grote update uitbrengt, valt vaak het doek voor enkele wat oudere iPhones. Bij iOS 16 waren dat de iPhone 7 (Plus) en iPhone 6s (Plus). Deze drie iPhone krijgen geen iOS 17 ondersteuning:

De iPhone 8 (Plus) en iPhone X – allebei uitgebracht in 2017 – zullen het aankomende besturingssysteem niet ondersteunen. Bezit je een van deze toestellen? Houd er dan rekening mee met dat ze na de lancering zakken in waarde.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iPhone X of iPhone 8 verkopen

Onderzoek van SellCell toont aan dat de iPhone X en iPhone 8 de komende weken waarschijnlijk in waard dalen. De waarde van de iPhone 6s (Plus) en iPhone 7 (Plus) daalde vorig jaar gemiddeld met 42,8% in de periode dat Apple de iOS 16-update uitrolde. Hierbij werd de prijs in juni (voor de aankondiging van de software) vergeleken met de prijs in september, nadat het besturingssysteem uitkwam.

Toen iOS 16 vorig jaar in september verscheen, zakte de inruilwaarde van de iPhone 7 Plus van 138 naar 80 dollar. De iPhone 6 Plus ging in diezelfde periode van 94 naar 47 dollar.

Bij Apple heeft de iPhone X momenteel een inruilwaarde van € 130. Bij de iPhone 8 Plus is dat € 100 en bij de iPhone 8 € 80. Lever je een van deze toestellen bij Apple in, dan wordt dit je korting op een nieuwe iPhone, of je krijgt er een Apple Store-bon voor terug.

Slechtste moment om te kopen

Heb je nog ergens een iPhone X of iPhone 8 (Plus) liggen, dan is dit dus een goed moment om hem te verkopen. Maar let op: dit is een slecht moment om een nieuwe iPhone aan te schaffen. Op vrijdag 15 september is namelijk waarschijnlijk de nieuwe iPhone 15-serie uit.

Bestaande iPhone-modellen zakken dan in prijs, waaronder de iPhone 14 en iPhone 14 Pro. Dit prijsverschil is veel groter dan de waardedaling bij de iPhone X en iPhone 8 (Plus). We verwachten dat de iPhone 14-modellen volgende maand ongeveer € 100 goedkoper zijn. Ook de iPhone 13-serie wordt dan een stuk goedkoper.

Dit is dus goed moment om de iPhone X of iPhone 8 (Plus) te verkopen, maar doe dat alleen als je nog een reservetoestel hebt liggen. Dit is immers een slecht moment om een nieuwe iPhone aan te schaffen, aangezien de huidige iPhone-modellen over een maand vermoedelijk fors goedkoper zijn.