Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
koopadvies iPhone 13 Mini iPhone 14

iPhone 14 kopen? Hierom kun je beter voor de iPhone 13 gaan

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 14 kopen


Lees verder na de advertentie

Wil je een iPhone 14 kopen? Hoewel het aantrekkelijk lijkt om voor het allernieuwste model te gaan, is in veel gevallen de oudere iPhone 13 toch de betere keus: wij zetten op een rij waarom.

iPhone 14 kopen

De iPhone 14 is inmiddels al bijna een halfjaar op de markt, en voor veel mensen die nu hun abonnement kunnen verlengen lijkt Apple’s nieuwste toestel de logische keuze. Toch hoeft dat niet het geval te zijn.

Zijn voorganger, de iPhone 13 uit 2021, is namelijk waarschijnlijk voor veel mensen de betere keus. Dit heeft met een paar factoren te maken. Wij zetten ze hieronder op een rij, zodat je uiteindelijk de juiste keuze maakt voor je nieuwe telefoon!

1. Weinig vernieuwing

Dit eerste punt ligt het meest voor de hand: de iPhone 14 en iPhone 13 verschillen eigenlijk bizar weinig van elkaar. Ze hebben allebei hetzelfde design, hetzelfde scherm, nagenoeg dezelfde camera’s aan de achterzijde, en zelfs de chip aan de binnenkant is nog steeds dezelfde A15 Bionic.

Welke iPhone past bij mijIs dit nou de 13 of de 14?


kooptip

Wat is er dan wel nieuw? De iPhone 14 heeft tot een uur extra accuduur, een satellietfunctie die nog niet in Nederland of België werkt, en iets meer werkgeheugen (van 4 GB naar 6 GB). Dat zijn leuke updates, maar ze staan niet in verhouding tot …

2. Het prijsverschil

De iPhone 14 is een stuk duurder dan de iPhone 13. En met een stuk bedoelen we meer dan 100 euro duurder voor het instapmodel op het moment van schrijven, waarna de verschillen groter worden als je voor modellen met meer opslag gaat. Zo heb je de iPhone 13 vanaf € 801 bij Belsimpel – de iPhone 14 heb je daar vanaf € 903.

iPhone 14 Plus korting

Bovendien is er bij de iPhone 13 nog het kleinere mini-model, met een lagere instapprijs van rond de € 720. Die ontbreekt bij de iPhone 14. Bij dat model is er juist een groter Plus-model, met een plus-prijs van minimaal € 1000.

3. Het formaat

Om nog even terug te komen op de iPhone 13 mini: dit lijkt voorlopig de laatste te worden van zijn soort. De iPhone 14 heeft geen klein model meer, en ook bij de iPhone 15 zal er geen comeback zijn voor het compacte formaat.

iPhone 13

Dit betekent dat als je de voorkeur hebt voor een kleinere iPhone, bijvoorbeeld omdat je dit fijner in de hand vindt liggen of omdat hij beter in je zak past, je wel voor de iPhone 13 mini móét gaan.

iPhone 13 of iPhone 14 kopen

Ga je na het lezen van dit artikel toch liever voor de iPhone 13? Werp dan een blik op onze prijsvergelijker voor de laagste prijs, zowel met als zonder abonnement:

En wil je toch écht liever voor het nieuwste van het nieuwste gaan? Gebruik dan onze prijsvergelijker voor de iPhone 14:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!