Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
koopadvies iMac 2021

iMac 2021 kopen? Dit moet je weten voordat je kiest

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
iMac 2021 kopen


Lees verder na de advertentie

Wil je de iMac 2021 kopen? De nieuwe 24-inch iMac is nu te pre-orderen! De desktopcomputer van Apple is er in drie uitvoeringen, met verschillende kleuren, accessoires en meer. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten bij het kopen van de iMac 2021.

1. iMac 2021 kopen: de winkels

De iMac 2021 is te bestellen via de online Apple Store. Ben je er snel bij, dan heb je de nieuwe iMac in de tweede helft van mei in huis. De tweede helft van mei is ook het moment dat de desktopcomputer van Apple in de fysieke winkels ligt.

Het pre-orderen van de iMac kun je overigens ook doen in Apple’s Apple Store-app. De ervaring leert dat het bestellen van een Apple-product daar wat sneller en gemakkelijker gaat. Naast de officiële Apple Store kun je de iMac 2021 binnenkort ook kopen bij de bekende online winkels:

2. iMac: drie varianten


kooptip

Wil je de iMac 2021 kopen, dan heb je de keuze uit drie varianten:

  • iMac 2021 met 7-core GPU (€ 1.449)
  • iMac 2021 met 8-core GPU (€ 1.669)
  • iMac 2021 met 8-core GPU en extra SSD-opslag (€ 1.899)

Bij de goedkoopste versie krijg je een iMac met 256 GB opslag. De iMac is er dan in de kleuren blauw, groen, rood en zilver. Wil je de iMac in het geel, oranje of paars, dan heb je een duurdere configuratie nodig.

De goedkoopste configuratie heeft een GPU met zeven kernen, in plaats van acht. Voor de meeste mensen is dat prima. Ben je van plan om grafisch zware programma’s te gebruiken – zoals Photoshop of Final Cut Pro – dan kan dit een overweging zijn om voor een duurdere uitvoering te kiezen. Een uitgebreider koopadvies lezen? Bekijk het artikel Welke Mac kopen.

Wat de twee duurdere uitvoeringen ook hebben, is een Magic Keyboard met Touch ID-knop. Bij de iMac met een 7-code GPU krijg je een Magic Keyboard zonder Touch ID. De knop met vingerafdrukscanner is handig, want zo hoef je alleen je vinger op de knop te leggen om je Mac te ontgrendelen. Verder hebben de twee duurdere iMacs twee usb 3-poorten en een ethernetaansluiting voor bekabeld internet. Het enige verschil tussen de tweede en derde uitvoering is de opslagcapaciteit. Bij de duurste configuratie heb je 512 GB opslag in plaats van 256.

3. iMac 2021 prijzen

De adviesprijs die Apple voor de goedkoopste iMac 2021 hanteert is € 1449. Voor de iMac met een 8-core GPU betaal je bijna tweehonderd euro meer: € 1669. De duurste configuratie kost € 1899. Buiten Apple om hanteren winkels dezelfde iMac 2021 prijzen. Dit kan veranderen als de iMac al een paar maanden in de winkels ligt.

4. iMac 2021: kleuren

De nieuwe iMac is verkrijgbaar in zeven kleuropties. Ga je voor de goedkoopste configuratie, dan kun je kiezen uit blauw, groen, rood en zilver. De andere kleuren zijn alleen beschikbaar bij de iMac die € 1669 of meer kost.

  • Blauw
  • Groen
  • Rood
  • Zilver
  • Geel
  • Oranje
  • Paars

Wil je meer weten over de nieuwe iMac 2021? Bekijk ons dossier: