Terug naar Waarom je nu beter géén MacBook Air kunt kopen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Koopadviezen

Waarom je nu beter géén MacBook Air kunt kopen

Door Koen van Ekeren24 mei 2023 09:383 min. leestijd0

De MacBook Air is een fantastische laptop: supersnel, moderne looks én relatief betaalbaar. Toch kun je hem op dit moment beter niet kopen. Hieronder leggen we uit waarom, en lees je wat wél een goed moment is.

Black Friday 2022 Mac

Waarom geen MacBook Air kopen?

De MacBook Air is de instap-laptop van Apple. Vorig jaar kreeg hij een grote update. Apple gaf de MacBook Air 2022 een totaal nieuw ontwerp (vergelijkbaar met de Pro), een snelle M2-chip, verbeterde webcam, groter 13,6-inch scherm en meer.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Voor de meeste mensen die een nieuwe MacBook kopen, raden we deze Air aan. Nu geven we ander advies: wacht vooral even met de aanschaf. Er gaan namelijk geruchten dat Apple binnenkort een nieuwe MacBook Air 2023 lanceert.

MacBook Air 2023

Het gerucht komt onder meer van Mark Gurman, een zeer goed geïnformeerde Apple-insider. Hij beweert dat Apple werkt maakt van een nieuwe versie van de 13-inch MacBook Air. Bovendien komt de MacBook Air er in een nieuwe maat van liefst 15,5 inch.

De nieuwe laptops worden volgens Gurman op 5 juni aangekondigd, tijdens de jaarlijkse WWDC. Dat is al over twee weken, en het is slim om dit Apple-event nog even af te wachten. Het kan namelijk zijn dat je straks een betere Mac hebt voor hetzelfde geld, of dat de huidige MacBook Air-modellen in prijs worden verlaagd.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de MacBook Air? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Vernieuwingen

Grote veranderingen worden niet verwacht. De nieuwe MacBook Air-modellen zijn waarschijnlijk niet voorzien van Apple’s volgende generatie M3-chip. In plaats daarvan worden ze nog steeds aangedreven door de M2-processor die de MacBook Air 2022 ook al heeft.

De 15-inch MacBook Air 2023 is waarschijnlijk hetzelfde als de huidige 13,6-inch MacBook Air 2022, maar dan in een groter schermformaat. Een soort MacBook Air Plus dus. Ook krijgt de Air mogelijk een upgrade naar Buetooth 5.3 en Wifi 6E.

We vragen ons af wat er nieuw is aan de volgende 13-inch MacBook Air. Een upgrade zonder een opgefriste processor is vreemd, en geruchten over andere vernieuwingen zijn er niet geweest. Het kan ook zijn dat Apple de oudere MacBook Air uit 2021 een update geeft. Die MacBook heeft nog het oude ontwerp, met een iets kleiner scherm en verkoopt Apple nog steeds.

Maar wat Apple ook precies onthult: wacht nog even met de aanschaf van de MacBook Air. Op maandag 5 juni (vanaf 19:00 uur) weten we al meer.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar