Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

ASUS ProArt Display: welke monitor past bij jou?

Auteur: iCreate
0 reacties
Asus ProArt display


Lees verder na de advertentie

ProArt-monitoren zijn perfect voor Mac-gebruikers die graag op een creatieve manier bezig zijn met foto- en videobewerking. En of je dat nou doet voor je plezier, of op professioneel niveau: in de ProArt-lijn is er voor iedere gebruiker wat wils. We bespreken onze favorieten.

ASUS ProArt Display PA278CV: voor de thuisgebruiker

Alle ProArt-monitoren van ASUS combineren de scherpte van 4K met de kleuren en details van HDR (High Dynamic Range). Bij de instapper PA278CV is dat niet anders. Het scherm meet 27-inch, met een resolutie van 2560×1440. De kijkhoek is met 178° opvallend breed; dat betekent dat de schermweergave ook goed is als je er schuin voor zit. Ideaal voor grafisch ontwerpers is het uitgebreide kleurbereik, waaronder de 100% dekking van de kleurruimte AdobeRGB. Dankzij de geïntegreerde usb-c-poort sluit je de monitor gemakkelijk – en zonder adapter – aan op je MacBook.

ASUS ProArt Display PA329C: voor de grafisch ontwerper


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

De PA329C is een genot om naar te kijken. Het grote 32-inch display heeft een elegant ontwerp en wordt omringd door dunne randen. Ook het scherm is het aanzien waard – onder meer vanwege het IPS-paneel. Dit wordt door experts gezien als het beste paneeltype voor een monitor. Het kleurbereik is groot: 98% DCI-P3, 100% Adobe RGB, 100% sRGB en 84% Rec. 2020. De contrastverhouding is met 100.000.000:1 uitstekend en hij beschikt over een brede kijkhoek van 178°.

ASUS ProArt Display PA32UCX-PK: voor de professional

De PA32UCX-PK is een 32-inch monitor voor de professional. De scherpte is fantastisch, de kleuren waarheidsgetrouw en het beeldscherm ondersteunt meerdere HDR-formaten – ideaal voor wie werkt met video. Uniek is de mini-led-technologie, een schermtechniek die Apple dit jaar ook naar de iPad en MacBook brengt. Dit schermtype zorgt voor betere contrasten, diepere zwarttinten en een hogere helderheid. Andere kenmerken van de monitor zijn een bijna volledige dekking van Rec.2020, de ingebouwde usb-hub en een Thunderbolt 3-aansluiting.