Terug naar iPad mini 2021
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

iPad mini 2021

Door Laura Grootaarts13 juli 2021 13:344 min. leestijd

Het is de kleinste iPad in het assortiment van Apple: de iPad mini. De laatste iPad mini verscheen in 2019, maar we verwachten dat er nog dit jaar een nieuwe versie komt. Dit zijn de belangrijkste geruchten over de iPad mini 2021 (ook wel iPad mini 6 genoemd).

iPad mini 2021 geruchten in het kort

  • Verwacht in het najaar van 2021
  • Apple’s kleinste en lichtste iPad
  • Een nieuw design dat lijkt op dat van de iPad Air 2020
  • Mogelijk met nieuwe Apple Pencil

iPad mini 2021 design: groter scherm, smallere randen

iPad mini 2021 concept

De eerste iPad mini verscheen in 2012 en sindsdien is er eigenlijk nauwelijks wat aan het ontwerp veranderd. Alle mini’s tot nu toe hebben een 7,9-inch scherm met daaromheen een vrij brede zwarte of witte rand. Aan de onderzijde van het scherm zit een extra brede rand die ruimte biedt aan de thuisknop. Op het eerste gezicht is de iPad mini 1 nauwelijks te onderscheiden van de iPad mini 5 – en die laatste vonden we dan ook bij het verschijnen al gedateerd.

De nieuwe iPad mini 2021 wordt heel anders, zoals je al ziet in de iPad mini 2021 render hierboven. Volgens de laatste geruchten krijgt de iPad mini voor het eerst een grote ontwerpwijziging. Het scherm groeit daarbij van 7,9 naar 8,4 inch. Toch blijft de mini heel compact, omdat de thuisknop vervalt en de randen rondom het scherm een heel stuk smaller zullen zijn. De iPad mini wordt naar verwachting de kleinere versie van de iPad Air 2020.

iPad mini 6 Touch ID

iPad mini Touch ID knop

De iPad mini 6 moet het dus waarschijnlijk doen zonder thuisknop. Betekent dat dat je de iPad mini ontgrendelt met Face ID (gezichtsherkenning), zoals op de nieuwere iPhones en de iPad Pro-modellen? Reken daar maar niet op. Waarschijnlijk is de Touch ID-sensor verstopt in de sluimerknop op de bovenkant van de iPad – bij de iPad Air 2020 is dit ook het geval.

Kleinere Apple Pencil en betere chip

De vorige iPad mini kreeg voor het eerst ondersteuning voor de Apple Pencil, Apple’s eigen stylus. De iPad mini 2019 ondersteunt de Apple Pencil van de eerste generatie. De tweede generatie is fijner in gebruik: om hem op te bergen, kleef je hem magnetisch aan de zijkant van de iPad, waarna hij automatisch wordt opgeladen.

We verwachten niet dat zo’n geavanceerd apparaat als de iPad mini 6 nog ondersteuning krijgt voor de inmiddels wat verouderde Apple Pencil 1. Maar de Apple Pencil 2 is te groot om te kunnen bevestigen aan de iPad mini. Naar verwachting verschijnt er een kleinere Apple Pencil 2 die keurig matcht met de iPad mini.

Verder wordt de nieuwe iPad mini 2021 processor waarschijnlijk de supersnelle A14-chip die we kennen van de iPhone 12. Ook krijgt de mini ondersteuning voor 5G – als je tenminste kiest voor de versie met mobiel internet, in plaats van het wifi-only model.

Wanneer komt de iPad mini 6 uit?

iPad mini 2021 ontwerp

Volgens de meest recente geruchten verschijnt de iPad mini 6 in het najaar van 2021. Hij zou tegelijk met de iPhone 13 en de Apple Watch Series 7 gepresenteerd worden. De iPhone-keynote van de Apple vindt doorgaans plaats in september, en vrij snel daarna zal de nieuwste iPad in de winkels liggen.

iPad mini 6 prijs

Veel mensen kiezen blindelings voor de iPad mini omdat ze verwachten dat deze kleinste iPad mini ook de kleinste prijs heeft. Maar dat is een misverstand. De iPad mini is doorgaans duurder dan de reguliere iPad, omdat de techniek die gebruik wordt wat complexer is. En ongetwijfeld ook omdat de mini toch een niche-product is.

De prijs van de iPad mini 6 is nog niet bekend. De huidige iPad mini is er vanaf € 458,50 (Apple’s adviesprijs). Over de prijs van de iPad mini 6 is niets bekend maar het zou ons niet verbazen als hij duurder wordt. Toen de Air een soortgelijk nieuw design kreeg, betekende dat namelijk ook een prijsstijging.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!
De iPhone 12 tijdelijk met een scherpe korting op unlimited data!

De iPhone 12 tijdelijk met een scherpe korting op unlimited data!

En heb je al internet van KPN? Dan kan je extra korting oplopen tot €7,50 per maand.

Volgend dossier
iPhone 13
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden