Terug naar iPad Air 2022
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

iPad Air 2022

Door Ward Edema15 maart 2022 10:104 min. leestijd

In maart van dit jaar heeft Apple de nieuwe iPad Air 2022 aangekondigd. Het was anderhalf jaar geleden dat de iPad Air voor het laatst vernieuwd werd. En hoewel hij best op zijn voorganger lijkt, heeft de iPad Air 2022 een paar interessante verbeteringen. Dit is wat je moet weten van de vijfde generatie iPad Air!

iPad Air 2022 in het kort

 • Te koop vanaf 18 maart 2022
 • Vrijwel randloos 10,9-inch display
 • M1-chip
 • Touch ID in de sluimerknop
 • 64 of 256 GB opslag
 • Geschikt voor Apple Pencil (2e generatie)
 • Geschikt voor Magic Keyboard
 • Mobiele versie heeft 5G
 • Vanaf-prijs: € 698,50

Design iPad Air 2022

Het design van de iPad Air 2022 zal érg bekend voorkomen. Het all-screen desing is namelijk grotendeels gelijk aan zijn voorganger. Dat betekent: geen thuisknop, een knop bovenop met Touch ID (vingerafdrukscanner), vlakke randen, en een kleurrijke body. Het kleurenpalet bestaat dit keer uit spacegrijs, sterrenlicht, roze, paars en blauw.

Wéér sneller dankzij M1-chip

De iPad Air is Apple’s middenklasser iPad, maar hij gaat steeds meer op de iPad Pro lijken – Apple’s meest geavanceerde iPad. De iPad Air leende eerder al zijn uiterlijk van de iPad Pro, maar nu neemt ie zelfs de motor van de Pro over.

Waar de vorige iPad Air een A14 Bionic-chip van de iPhone had, heeft de iPad Air 2022 namelijk een supersnelle en krachtige M1-chip. Die kennen we van de iPad Pro, maar vooral ook van de Mac. Dit maakt de nieuwe iPad Air bijzonder toekomstproof – en tot maar liefst zestig procent sneller dan zijn voorloper.

Ondersteuning voor 5G

Sinds de iPhone 12 hebben alle nieuwe iPhones 5G. Vervolgens werden in 2021 ook de iPad Pro en de iPad mini uitgerust met 5G, en dus kon de iPad Air onmogelijk achterblijven. Met 5G heb je snel en stabiel mobiel internet, zelfs op plekken waar veel mensen bij elkaar komen.

5G is overigens optioneel, je krijgt dit alleen maar als je kiest voor een iPad Air met wifi én mobiel internet. In het geval van een iPad kiezen mensen vaak voor een versie met uitsluitend wifi – in dat geval merk je niets van deze vernieuwing.

Scherm

Roze iPad Air

De iPad Air heeft een 10,9-inch scherm en is daarmee net iets kleiner dan de kleinste iPad Pro (11 inch). Het gaat om een Liquid Retina-display met afgeronde hoeken. Het display is volledig gelamineerd en heeft een antireflectiecoating waardoor het beter afleesbaar is in snel licht. Verder zijn er een brede kleurweergave en True Tone voor de kleurechtheid.

Camera

iPad Air camera

Bij de iPad Air is dit keer de selfie-camera verbeterd. Aan de voorkant zit een 12-megapixel ultragroothoekcamera die deze iPad geschikt maakt voor de functie Middelpunt. Als jij beweegt tijdens bijvoorbeeld een videovergadering, dan beweegt de camera met je mee. Komt er iemand bij of gaat er iemand weg, dan zorgt de camera voor het juiste kader.

De camera aan de achterzijde is een enkelvoudige 12-MP groothoekcamera met een diafragma van ƒ/1.8 en tot 5x digitale zoom. Ten opzichte van het vorige model is er niets nieuws onder de zon – de camera heeft zelfs nog altijd geen flitser. Maar door de snellere M1-chip, zien je foto’s er toch een tikkeltje beter uit.

Accessoires

iPad Air met wit Magic Keyboard

De iPad Air is voorzien van een Smart Connector voor het eenvoudig aansluiten van diverse Apple-toetsenborden, waaronder het Magic Keyboard. Die bevestig je aan je iPad, en daarna kun je zonder ook maar iets te koppelen direct gaan typen.

Houd je van tekenen, of lijkt het je fijn om te schrijven op de iPad? Dan is de Apple Pencil een aanrader. De iPad Air 2022 werkt samen met de tweede generatie van de Apple Pencil. Deze berg je heel gemakkelijk op door hem magnetisch aan de zijkant van de iPad vast te kleven. Dan laadt-ie ook direct op.

De iPad Air van de vijfde generatie heeft een usb-c-aansluiting voor het aansluiten van bijvoorbeeld harde schijven, docks en camera’s. De overdrachtssnelheid is twee keer hoger dan bij de vorige generatie.

iPad Air prijs

De iPad Air is op 11 maart 2022 in de voorverkoop gegaan en is vanaf 18 maart officieel verkrijgbaar. De prijzen starten bij € 698,50. Kies je een model met meer opslag? Of met 5G? Dan loopt de iPad Air-prijs op.

Dit zijn de prijzen die Apple hanteert bij de release van de iPad Air 2022:

 • iPad Air 2022 (inclusief 64 GB + Wi-Fi): 698,50 euro
 • iPad Air 2022 (inclusief 64 GB + Wi-Fi + Cellular): 868,50 euro
 • iPad Air 2022 (inclusief 256 GB + Wi-Fi): 868,50 euro
 • iPad Air 2022 (inclusief 256 GB + Wi-Fi + Cellular): 1038,50 euro

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

• €96 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Volgend dossier
Mac mini 2022
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden