Terug naar Apple Watch Series 3
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Hardware

Apple Watch Series 3

Door Laura Grootaarts15 september 2017 09:535 min. leestijd

Op 12 september 2017 kondigde Apple de derde generatie van de Apple Watch aan, tijdens een evenement waarin ook de iPhone 8 en iPhone X gepresenteerd werden. De belangrijkste functie van de Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) is de LTE-chip, waardoor hij zelfstandig verbinding maakt met het 4G-netwerk. Zo kun je bellen, berichtjes sturen, apps downloaden, muziek streamen en internetten zonder dat je daarbij de iPhone nodig hebt. Maar in Nederland profiteren we voorlopig nog even niet van deze functie …

Apple Watch Series 3

6 grote vernieuwingen Apple Watch Series 3

Als het gaat om het ontwerp lijkt de Apple Watch Series 3 sprekend op de Apple Watch Series 1 en de Apple Watch Series 2. Toch is de smartwatch revolutionair veranderd – en dat is vooral te danken aan een nieuwe LTE-chip. We zetten de zes grootste veranderingen op een rijtje. Omdat in Nederland en België voorlopig alleen een versie zónder 4G geleverd wordt, zijn de eerste twee punten voor ons nog niet van toepassing.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Mobiel internet

Zonder een iPhone in directe nabijheid is een Apple Watch niet veel meer dan een apparaat dat de tijd weergeeft en muziek afspeelt. Met de toevoeging van LTE breiden de mogelijkheden zich enorm uit; de nieuwe Apple Watch is meer dan een verlengstuk van de iPhone. Met het zelfstandig bellen, internetten en streamen van muziek komt de Apple Watch meer in de buurt van de mogelijkheden van een iPhone. Ook wanneer je je iPhone niet op zak hebt, kun je bellen of gebeld worden. Dat is fijn voor als je je iPhone liever thuis laat bij het sporten, of als je hem chronisch vergeet.

2. Muziek

Met de Apple Watch Series 3 geniet je overal en altijd van muziek. Dankzij 4G is het mogelijk om muziek te streamen zonder dat er een ander apparaat aan te pas komt. Bovendien kunnen bezitters van de 4G-variant op korte termijn 40 miljoen liedjes streamen vanaf hun pols. Apple brengt de Muziek-app immers naar de Apple Watch, waardoor gebruikers altijd toegang hebben tot elk nummer uit Apple Music.

Apple-watch

3. Processor

Zoals gebruikelijk heeft de processor van de Apple Watch een upgrade gekregen. Door de nieuwen dual-core S3-chip – volgens Apple 70 procent sneller dan zijn voorganger – starten apps sneller en zijn de graphics vloeiender. Daarnaast laat een nieuwe W2-chip wifi en bluetooth 50 procent minder stroom verbruiken, en werkt wifi 85 procent sneller.

4. Software

Niet alleen de hardware is beter, want de Apple Watch draait op het nieuwe watchOS 4. Dat bevat nieuwe wijzerplaten, waaronder een Siri-wijzerplaat die steeds de meest relevante informatie toont. Ook ondergaat de Workout-app een metamorfose, hij biedt meer verschillende trainingen. Daarnaast is het syncen van muziek tussen je iPhone en Apple Watch eenvoudiger.

5. Hartslag

Bij de Apple Watch Series 3 is er meer aandacht voor je hartslag. Een belangrijke vernieuwing is de verbeterde hartslagmeter, die nog nauwkeuriger is geworden. In samenwerking met Stanford University slaagt Apple er steeds beter in om onregelmatigheden in hartslagen te ontdekken. Als je hartslag onregelmatig is, stuurt de Apple Watch je in watchOS 4 een waarschuwing. Ook alarmeert het polsbandje je als je hartslag plots verhoogt, terwijl je inspanning laag is.

hartslagmeter

6. Siri

Siri is niet langer je zwijgzame virtuele vriend; hij praat nu terug! Dankzij de verbeterde speaker geeft Siri hardop antwoord op je vragen en is het niet meer nodig om naar het scherm te kijken voor informatie. Ook reageert hij sneller dankzij de nieuwe dual-core processor.

Batterij

De 4G-verbinding is het meest interessante van de Apple Watch Series 3, maar er kleeft ook een nadeel aan: de batterij. Volgens testen van Apple kun je, als hij contact maakt met de iPhone, tot drie uur met de Apple Watch bellen. Is 4G ingeschakeld, beperkt dit zich tot slechts één uur. De LTE-functie doet de batterij dus geen goed – en dat terwijl de batterijcapaciteit altijd al een van de grote kritiekpunten van de Apple Watch was. Wel is de wifi- en bluetooth-verbinding verbeterd, waardoor hij 50 procent minder accu vreet.

https://www.youtube.com/watch?v=jUvD80mNKBM

Technische specificaties Apple Watch Series 3 (zonder mobiel internet)

 • Releasedatum: 15 september 2017 te bestellen, 22 september officiële release
 • Besturingssysteem: watchOS 4
 • Display: Retina-display (2e generatie) met Force Touch, 1000 nits, Ion-X-glas (gehard glas)
 • Chip: Dual-coreprocessor, Apple Wireless Chip
 • Opslag: 8 GB
 • Afmetingen 38 mm: 38,6 mm hoog x 33,3 mm breed x 11,4 mm diep
 • Afmetingen 42 mm: 42,5 mm hoog x 36,4 mm breed x 11,4 mm diep
 • Gewicht: 26,7 gram (38 mm) en 32,3 gram (42 mm)
 • Draadloos: 802.11b/g/n 2m4 GHz wifi en bluetooth 4.2
 • Sensors: hartslagsensor, versnellingsmeter, gyroscoop en omgevingslichtsensor, barometrische hoogtemeter
 • Waterbestendigheid: Waterbestendig tot 50 meter
 • GPS: Ingebouwd GPS en GLONASS
 • Audio: luidspreker en microfoon
 • Bediening: Force Touch en digitale kroon
 • Batterij: ingebouwd, tot 18 uur, magnetische oplaadkabel

Verkrijgbaarheid

In Nederland en België moeten we het voorlopig doen met een versie zonder 4G-verbinding. Voor mobiele data op de Apple Watch, die nog altijd waterdicht is en GPS heeft, is een extra abonnement nodig. En doordat Apple nog geen deals heeft gesloten met Nederlandse of Belgische providers, moeten we nog zeker tot 2018 wachten op de 4G-versie. We krijgen hier wel een Apple Watch Series 3 met een aantal vernieuwingen, maar mobiel internet hoort daar dus niet bij.

Prijs

Zonder LTE is hij al verkrijgbaar in Nederland en hij kost € 369. De prijs van de LTE-versie ligt op € 399 – maar daar moeten we dus nog even geduld voor hebben.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Volgend dossier
iPod
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden