Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
achtergrond

Apple Events in 2023: dit mag je dit jaar verwachten

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Tim Cook Apple Park

Meerdere keren per jaar organiseert Apple een event. Dit zijn speciale gelegenheden waarbij het bedrijf zijn nieuwste producten en diensten presenteert aan de wereld, zoals de nieuwste iPhone. In dit artikel lees je over alle Apple-events in 2023.

Datum iPhone 12-event

In een gemiddeld jaar houdt Apple zo’n drie tot vier Apple-events. Er is meestal een voorjaarsevent in maart, een WWDC in juni, een iPhone-event in september en een evenement in oktober.

De Apple-events vinden bijna altijd om 19:00 uur Nederlandse tijd plaats en zijn voor iedereen gratis live te volgen via een livestream. Die is te bekijken op YouTube, maar ook in de TV-app van Apple. In het artikel over Apple-event live kijken lees je hier meer over.

Apple-events in 2023

In 2023 lijkt Apple drie events te organiseren. De eerste is met de WWDC al geweest, waarbij iOS 17 en de Apple Vision Pro werden aangekondigd. Hieronder lees je over de Apple-events die in 2023 zijn geweest, of die worden verwacht.

WWDC 2023

Apple Vision Pro

De WWDC is Apple’s jaarlijkse evenement voor software-ontwikkelaars. Traditioneel onthult de tech-gigant dan zijn nieuwste besturingssystemen, en dit jaar waren dat iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 en macOS Sonoma. Ook tvOS en de AirPods krijgen nieuwe updates.

Hoewel de WWDC doorgaans een software-feestje is, verrast het bedrijf af en toe door nieuwe hardware te presenteren. Zo ook dit jaar, want met de Apple Vision Pro werd een revolutionair nieuw Apple-product onthuld. Bovendien presenteerde Apple drie nieuwe Macs: de 15-inch MacBook Air, een Mac Pro met Apple Silicon-chip en een nieuwe versie van de Mac Studio.

iPhone 15-event

Apple Park

In september is het Steve Jobs Theater in Apple Park het toneel voor een van de leukste productlanceringen van het jaar. Apple kondigt dan de nieuwste iPhones aan, en dit jaar ging het om vier iPhone 15-modellen.

Daar bleef het niet bij. Ook de nieuwe Apple Watch Series 9 werd uit de doeken gedaan, net als de nieuwe Apple Watch Ultra 2. Een usb-c-versie van de AirPods Pro werd ook aangekondigd.

Oktober-event

Hoewel we normaal ook een event krijgen in oktober, lijkt Apple dat evenement dit jaar over te slaan. Wel verwachten we nog een of meerdere persberichten over nieuwe producten, bijvoorbeeld voor een nieuwe iPad mini of een iMac met M3-chip.