Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple Events in 2024: dit mag je allemaal nog verwachten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Tim Cook Apple Park

Meerdere keren per jaar organiseert Apple een event. Dit zijn speciale gelegenheden waarbij het bedrijf zijn nieuwste producten, software en diensten presenteert aan de wereld. Van de nieuwste iPhone tot extra functies voor je Mac! Welke events zijn er al geweest? Wat heeft Apple nog voor ons in petto?

Apple-event 2024: wat mag je verwachten?

In een gemiddeld jaar houdt Apple zo’n drie tot vier Apple-events. Er is meestal een voorjaarsevent, een WWDC in juni, een iPhone-event in september en een evenement in oktober. Het eerste event is inmiddels achter de rug, en het tweede komt er heel binnenkort aan!

Apple-event mei 2024: nieuwe iPads aangekondigd

Het eerste Apple-event van dit jaar is inmiddels al geweest. Het vond plaats op dinsdag 7 mei en had als thema Let Loose. Het mag met recht het Apple iPad event 2024 genoemd worden, want Apple kondigde tijdens dit event de iPad Air 2024 en iPad Pro 2024 aan. Ook werd er een nieuwe Apple Pencil Pro onthuld.

Worldwide Developers Conference (WWDC) – Juni 2024

WWDC24

De WWDC is vaste prik. Traditioneel afgetrapt in het begin van juni, is de WWDC het podium waar Apple zijn nieuwste software-innovaties presenteert. Ontwikkelaars en technologie-enthousiastelingen kijken uit naar updates over iOS 18, macOS 15, watchOS en tvOS. Hoewel de WWDC doorgaans een software-feestje is, verrast het bedrijf af en toe door nieuwe hardware te presenteren. Dit jaar loopt de WWDC van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juni. De keynote met alle onthullingen vormt de aftrap van het event: te zien op maandag 10 juni om 19.00 uur.

Apple event september 2024: iPhone 16 lancering

Rood omcirkeld op Apple’s jaarlijkse evenementenkalender is het Apple event in september. Dit is het moment waarop de nieuwste iPhone, in dit geval de iPhone 16, wordt onthuld. Dit jaar denken we aan een nieuw ontwerp, een verbeterde camera en baanbrekende softwarefuncties – en natuurlijk een vleugje AI. Het iPhone 16 event trekt wereldwijde aandacht en zet de standaard voor de smartphone-industrie. Ook de nieuwe Apple Watch wordt doorgaans in september onthuld.

Oktober-event

Het is nog wat vroeg dag, maar het zou kunnen dat Apple een oktober-event organiseert. Dat staat dan vaak in het teken van nieuwe Macs, hoewel er soms ook een nieuwe iPad voorbij komt. Vorig jaar was het Apple-event van oktober voor het eerst midden in de nacht (in ieder geval: in Europa).

Apple event live kijken

De specifieke data van deze evenementen worden vaak kort voor de daadwerkelijke aankondiging bekendgemaakt. ‘Wanneer is het Apple-event?’ blijft een veelgestelde vraag tot de officiële bevestiging.

Wil je de Apple keynote 2024 live kijken? De Apple-events vinden bijna altijd om 19:00 uur Nederlandse tijd plaats en zijn voor iedereen gratis live te volgen via een livestream. Die is te bekijken op YouTube, maar ook in de TV-app van Apple.