Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Events in 2024: op naar het iPhone-event!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Tim Cook Apple Park

Meerdere keren per jaar organiseert Apple een event. We hebben er inmiddels twee achter de rug. En er komt nog meer aan! Wat staat ons te wachten?

Apple-event 2024: wat mag je verwachten en wat is er al geweest?

De Apple-events zijn speciale gelegenheden waarbij het bedrijf zijn nieuwste producten, software en diensten presenteert aan de wereld. Van de nieuwste iPhone tot extra functies voor je Mac. In een gemiddeld jaar houdt Apple zo’n drie tot vier Apple-events. Er is meestal een voorjaarsevent, een WWDC in juni, een iPhone-event in september en een evenement in oktober. De eerste twee events zijn inmiddels achter de rug. Inmiddels maken we ons op voor het derde event: dat is Apple’s iPhone-event!!

Eerstvolgende Apple-event: september 2024 –iPhone 16 lancering

Rood omcirkeld op Apple’s jaarlijkse evenementenkalender is het Apple event in september. Dit is het moment waarop de nieuwste iPhone, in dit geval de iPhone 16, wordt onthuld. Dit jaar denken we aan een nieuw ontwerp, een verbeterde camera en baanbrekende softwarefuncties – en natuurlijk een vleugje AI. Het iPhone 16 event trekt wereldwijde aandacht en zet de standaard voor de smartphone-industrie. Ook de nieuwe Apple Watch wordt doorgaans in september onthuld.

One more thing: Oktober-event

Het is nog wat vroeg dag, maar het zou kunnen dat Apple een oktober-event organiseert. Dat staat dan vaak in het teken van nieuwe Macs, hoewel er soms ook een nieuwe iPad voorbij komt. Vorig jaar was het Apple-event van oktober voor het eerst midden in de nacht (in ieder geval: in Europa).

Worldwide Developers Conference (WWDC) 10 juni: alle updates van dit jaar

De WWDC is vaste prik en vond dit jaar plaats op 10 juni. Traditioneel afgetrapt in het begin van de zomer, is de WWDC het podium waar Apple zijn nieuwste software-innovaties presenteert. Ontwikkelaars en technologie-enthousiastelingen mochten dit jaar iOS 18, macOS Sequoia, watchOS 11 en tvOS verwelkomen. De release van al deze updates volgt dit najaar, waarschijnlijk in september.

Apple-event mei 2024: nieuwe iPads aangekondigd

Het eerste Apple-event van dit jaar vond plaats op dinsdag 7 mei en had als thema Let Loose. Het mag met recht het Apple iPad event 2024 genoemd worden, want Apple kondigde tijdens dit event de iPad Air 2024 en iPad Pro 2024 aan. Ook werd er een nieuwe Apple Pencil Pro onthuld.

Apple event live kijken

De specifieke data van deze evenementen worden vaak kort voor de daadwerkelijke aankondiging bekendgemaakt. ‘Wanneer is het Apple-event?’ blijft een veelgestelde vraag tot de officiële bevestiging.

Wil je het Apple event live kijken? De Apple-events vinden bijna altijd om 19:00 uur Nederlandse tijd plaats en zijn voor iedereen gratis live te volgen via een livestream. Die is te bekijken op YouTube, maar ook in de TV-app van Apple.

Wil je op de hoogte blijven van alle Apple-events? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!