Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

11 verborgen Netflix-functies die je nog niet kent

Wist je dat Netflix allerlei handige trucjes en verborgen functies heeft die je kijkervaring naar een hoger niveau tillen? Lees verder en ontdek hoe je het meeste uit je Netflix-abonnement haalt.
Netflix functies
Icon voor Netflix
Netflix
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
10 minuten
Stappen:
8 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

ws_netflix_150
1

Pas ondertitels aan (1)

We gaan de ondertiteling aanpassen, maar dat kan niet via de app. Log via Safari in op netflix.com, klik op je avatar rechtsboven en dan op ‘Account’. Klap achter ‘Profiel en ouderlijk toezicht’ je profiel uit met het v’tje.

ws_netflix_150
2

Pas ondertitels aan (2)

Scrol iets naar beneden en klik achter ‘Weergave van ondertitels’ op ‘Wijzigen’. In dit menu kun je de ondertitels aanpassen – ze verschijnen dan zo op je Mac en tv. Hoe het op je andere Apple-apparaten werkt, lees je in het volgende artikel.

ws_netflix_150
3

Duik in je kijkgeschiedenis

In het menu dat je bij stap 1 opende, vind je ook ‘Kijkactiviteit’. Met daarin letterlijk alles wat je ooit gekeken hebt. Zitten er films en series bij die je kijkgeschiedenis vervuilen? Klik op het verbodsbordje om ze te verwijderen.

ws_netflix_150
4

Ontgrendel geheime genrecodes

Alle thrillers op een rij? Voer 8933 in in het zoekveld. Zwarte komedie? 869. True crime? 9875. Zo zijn er nog heel veel geheime genrecodes, en het is een van onze favoriete Netflix-functies. Ontdek alle codes voor Netflix via de voorgaande link.

ws_netflix_150
5

Vraag series en films aan

Is er een film of een serie die je heel graag wilt zien, maar die ontbreekt op Netflix? Dien een verzoekje in en wie weet kun je hem in de toekomst streamen. Vraag het aan via de volgende supportpagina.

ws_netflix_150
6

Kijk naar het buitenlandse aanbod

Andere landen hebben andere films en series. Installeer een vpn als ClearVPN, NordVPN of TunnelBear en kies het land waarin de content die je wilt zien wordt aangeboden. Open Netflix en je ziet het aanbod van dat land.

ws_netflix_150
7

Geen tijd om iets te downloaden?

Vlak voor je vakantie nog van alles downloaden? Als je daar geen tijd meer voor hebt, dan neemt Netflix het graag van je over. Via ‘Downloads’ schakel je ‘Downloads voor jou’ in, met materiaal dat bij jouw kijkgedrag past.

ws_netflix_150
8

Mis geen première meer

Niks is leuker dan op de iPhone via ‘Nieuw en hot’ kijken welke titels er ‘Binnenkort beschikbaar’ zijn. Om ze dan weer compleet te vergeten. Tik op ‘Stuur een melding’ en je krijgt een seintje als het eenmaal zover is.

Nog meer geheime Netflix-functies

Interactieve afbeelding
Netflix in de vorige eeuw

Netflix bestaat al sinds 1997 en werd opgericht door iemand die een dikke boete moest betalen bij een videotheek. Het concept was toen compleet anders. Je kreeg een dvd toegestuurd en als je die gezien had, stuurde je hem terug en kreeg je de volgende dvd uit je favorietenlijstje.