Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Pas de ondertiteling van Netflix aan: lettertype & kleur

Netflix logo
Moeilijkheid:
Stappen:
1 stappen
Download:
N.v.t.

Vind je de ondertiteling van Netflix lastig leesbaar? Netflix probeert natuurlijk om de tekst zo duidelijk mogelijk te maken, maar het kan zijn dat dat voor jou alsnog niet ideaal is – en dat het je kijkplezier bederft. Wil je een andere stijl voor de Netflix-ondertiteling? Lettertype, formaat, kleur? Je kunt alles aanpassen!

Voor je Mac en televisie

Ondertiteling Netflix aanpassen

Voor het aanpassen van de Netflix-ondertiteling op je Mac en televisie, heeft Netflix een aparte pagina online staan. Doe dus het volgende:

  • Ga naar netflix.com en log in.
  • Klik op je avatar rechtsboven.
  • Klik op ‘Account’.
  • Klap achter ‘Profiel en ouderlijk toezicht je profiel uit met het v’tje.
  • Scrol iets naar beneden en klik achter ‘Weergave van ondertitels’ op ‘Wijzigen’.

Pas nu de ondertiteling naar wens aan – via de voorvertoning bovenin zie je het resultaat. Ze verschijnen dan zo op al je ondersteunde apparaten, waaronder je Mac en televisie.

Netflix-ondertiteling: lettertype op iPhone en iPad

Netflix ondertiteling lettertype

Voor je iPhone en iPad werkt bovenstaande methode niet – die horen niet bij de ondersteunde apparaten. Hier moet je iets aanpassen in de instellingen van het apparaat zelf. Je vindt dit bij de toegankelijkheidsopties:

  • Open de app Instellingen.
  • Tik op ‘Toegankelijkheid’
  • Tik op ‘Ondertiteling en bijschriften’.
  • Tik op ‘Stijl’.

Je kunt nu kiezen uit een van de vier vooraf ingestelde stijlen. Zit daar niets passends bij, tik dan op ‘Maak nieuwe stijl aan’. Je kunt dan tot in detail de tekststijl aanpassen.

Nog twee dingen waar je op moet letten bij het maken van een compleet nieuwe stijl. Ten eerste: in sommige van de submenu’s kom je de schakelaar ‘Video-voorrang’ tegen. Zorg ervoor dat deze op grijs staat, anders wordt jou keuze alsnog overschreven door de app. Ten tweede: sommige van de meer geavanceerde opties werken niet voor Netflix. In plaats van de voorvertoning bovenin kun je beter even Netflix beeld-in-beeld opstarten: je ziet dan meteen het effect.

Wil je meer trucjes over Netflix leren kennen? Check dan ook de nieuwste iCreate: