Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iMovie: zo maak je een Magische film van je eigen foto’s & video’s

Met de Magische film-functie voor de iPhone en iPad zet iMovie snel een een lopende film in elkaar. Upload een fotoalbum, pas hier en daar wat aan en je bent al klaar. iMovie doet het meeste werk!
Magische film iMovie
Icon voor iMovie
iMovie
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
20 minuten
Stappen:
7 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Lees hier stap voor stap hoe het werkt

ftr_fotos_imovie
1

Magische film

Wil je de Magische film-feature gebruiken, dan moet je dat direct aangeven – nog voordat je je beeldmateriaal verzamelt. Open iMovie maar en tik onderin op ‘Begin nieuw project>Magische film’.

ftr_fotos_imovie
2

Foto’s

Zoek naar een fotoalbum en tik hierop. Wil je alles hiervan in je film zetten, kies dan ‘Maak Magische film aan van dit album’. Zo niet, vink dan alleen je gewenste foto’s of video’s aan en tik op ‘Maak Magische film aan’.

ftr_fotos_imovie
3

Volgorde

Je gekozen beeldmateriaal verschijnt vanzelf in de tijdlijn. Wil je de volgorde veranderen? Leg je vinger op een van de fragmenten en sleep deze naar boven of beneden. Doe dit voor al je foto’s en video’s, tot je tevreden bent.

ftr_fotos_imovie
4

Verwijderen of dupliceren

Misschien vind je een plaatje of filmpje zo leuk dat hij vaker voorbij mag komen, of een exemplaar is toch niet mooi genoeg voor je film. Tik in beide gevallen op ‘Selecteer’, vink links je fragment(en) aan en kies ‘Verwijder’ of ‘Dupliceer’.

ftr_fotos_imovie
5

Wijzig fragment

Je kunt elk fragment aanpassen. Tik op een foto of video in je tijdlijn, daarna op het potlood. Kies vervolgens ‘Wijzig fragment’: voeg nu toe wat je wilt, van titels en tekst tot een voice-over. Rond af met ‘Terug’.

ftr_fotos_imovie
6

Stijl

Kies een stijl om je film een persoonlijke draai te geven. Tik hiervoor op het icoon met de filmrol: nu kun je het lettertype, de muziek en meer wijzigen – verderop lees je er alles over. Tik op ‘Klaar’ als je tevreden bent.

Instructiefoto: Opslaan
7

Opslaan

Is je film af? Tik linksboven op ‘Klaar’ en hij staat voor altijd in je iMovie-bibliotheek. Je film delen of exporteren kan ook: tik op de Deel-knop rechtsboven en kies ‘Deel video’ of ‘Exporteer project’.

Hier vind je de belangrijkste functies

Magische film iMovie