Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Aan de slag met Logic Pro voor de iPad

De iPad heeft eindelijk zijn eigen versie van Logic Pro gekregen. Wel heeft Apple de nodige wijzigingen door moeten voeren, waardoor veel dingen nét wat anders gaan dan we gewend zijn. Daarom zetten we de belangrijkste features voor je op een rij.
Logic Pro iPad
Icon voor Logic Pro
Logic Pro
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Ontdek stap voor stap hoe het werkt

Logic Pro iPad
1

Eerste scherm

Nadat je je proefabonnement voor Logic Pro hebt gestart, word je direct begroet door een mooi openingsscherm. Hierin kun je een normaal project starten, werken met Live Loops, meer leren over de app of instrumenten downloaden.

Logic Pro iPad
2

Nieuw project

Tik op ‘+ Tracks’ om een nieuw project te starten. Kies met wat voor soort track je wilt beginnen: een software-instrument, een audio-­input, een Loops-patroon of een Drummer.

Logic Pro iPad
3

Drummer

Wij beginnen met een Drummer, omdat je dan direct een ritme hebt om op te leunen. Met de instrumenten links bepaal je de drumsound, en onderin kies je de stijl en andere eigenschappen van het drumspel.

ws_logic_150
4

Instrument

Kies nu bovenaan je gewenste ritme. Daarna wordt het tijd om een eerste software-instrument toe te voegen. Tik daarvoor op ‘+’, daarna op ‘MIDI’. Je kunt nu links instrumenten kiezen, en rechtsonder het keyboard oproepen.

ws_logic_150
5

Toevoegen

Met de plusknop voeg je nu nog meer sporen toe om je muziek uit te breiden. Ook kun je de bibliotheek met loops en samples oproepen in de browser, zodat je niet alles zelf op hoeft te nemen.

ws_logic_150
6

Bewerken

Nadat je wat sporen hebt opgenomen, wordt het tijd voor knip-, verkort- en herhaalwerk. Met de knoppen boven de sporen vind je hier de juiste tools voor, met het pennetje onderin krijg je een speciale bewerkweergave.

ws_logic_150
7

Live Loops

Tijd voor een ander soort project: Live Loops. Hiermee krijg je een bord met loops dat je helemaal zelf kunt inrichten. Dit is ideaal om live muziek te maken. Tik op de terugknop linksboven, daarna op ‘+’, en ten slotte op ‘Live Loops’.

ws_logic_150
8

Loops toevoegen

Je hebt nu in de browser toegang tot alle loops en samples van Logic. Gebruik de zoek­filters bovenin om de geluiden te vinden die bij je project passen, tik erop om een preview te horen, en sleep ze dan naar rechts.

ws_logic_150
9

Jammen

Heb je een bord met alle loops die je wilt gebruiken? Tik dan op de afspeelknop boven de loops – ook wel de ‘Trigger’-knop. Dan worden al je loops geactiveerd. Tik er op eentje om hem continu af te spelen, en tik weer om hem te stoppen.

Hier vind je de belangrijkste functies

Logic Pro iPad
Prijskaartje

Logic Pro voor de iPad is zeven dagen gratis te proberen, en kost daarna € 49,99 per jaar. Daarmee kun je de app vijf jaar gebruiken voordat je op de kosten komt van Logic Pro op de Mac – geen slechte deal dus. Helaas is er geen optie om een levenslange licentie te kopen zoals op de Mac, maar met de trend van abonnementsdiensten voor zowat alles, komt dit niet als een verrassing.

Logic Pro wordt ondersteund op alle iPad-modellen met een A12 Bionic-chip of nieuwer. Je hebt dus minimaal een iPad 2020, iPad Air 2019, iPad mini 2019, 12,9-inch iPad Pro 2018 of 11-inch iPad Pro 2018 nodig om de app te draaien.