Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zo werkt de Alchemy van Logic Pro

De Alchemy is een synthesizer die standaard deel uitmaakt van de instrumenten van Logic Pro. Hierin zitten maar liefst 3700 unieke synths, die je naar hartenlust kunt aanpassen. Hier laten we zien hoe dit werkt op de Mac, maar Alchemy is ook te vinden in Logic Pro op de iPad.
Logic Pro Alchemy
Icon voor Logic Pro
Logic Pro
Icon voor Mac
Mac
Moeilijkheid:
Tijdsduur:
15 minuten
Stappen:
9 stappen
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Aan de slag met Alchemy in Logic Pro

ws_logic_152
1

Sound Library

Voordat je begint, is het van belang om alle bestanden voor Alchemy te downloaden. Open Logic Pro, kies in de menubalk voor ‘Logic Pro>Sound Library>Open Sound Library Manager’ en installeer de ‘Alchemy Sound Libraries’.

ws_logic_152
2

Voeg toe

Start een nieuw project (of open een van je bestaande­­ projecten) en voeg nu eerst een software-­­instrument toe. Klik daarna in de Inspector­­­ (I-toets) op de rechterzijde van­­­­­­ ‘E-piano’­­­­ en selecteer ‘Alchemy>Stereo’.

ws_logic_152
3

Alchemy

Je wordt nu begroet door het hoofdmenu van Alchemy, ook te zien onder aan deze pagina. Verken vooral de browser, waar alle synthesizers van Alchemy in staan. Door een paar filters aan te tikken, wordt de keuze minder reuze.

ws_logic_152
4

Presets

Klik in de balk bovenin op ‘Default Preset’. Hier vind je een lijst van door Apple gecureerde synthesizers uit Alchemy. Zo heb je dus nog een manier om te zoeken naar wat je nodig hebt – en nog een manier om verdwaald te raken.

ws_logic_152
5

Simple

Linksboven in Alchemy wissel je tussen drie weergaven: ‘Browse’, ‘Simple’ en ‘Advanced’. Klik op ‘Simple’: je krijgt alleen de perform-knoppen te zien, dus je schermruimte wordt niet volledig opgeslokt door Alchemy.

ws_logic_152
6

Advanced

Kies je voor ‘Advanced’, dan verandert het verhaal. Je krijgt nu álle ins en outs van Alchemy te zien, met allerlei knoppen waarvan ook wij niet precies weten wat ze doen. Hoe dan ook kun je hier de sound helemaal naar je hand zetten.

ws_logic_152
7

Arp

Met ‘Arp’ linksonder maak je arpeggio’s, waarmee automatisch een reeks noten wordt gespeeld naar boven of onderen, op basis van je gespeelde noot. Zet ‘Octave’ hier minstens op 2 om de arpeggiator te activeren.

ws_logic_152
8

Effecten

Met het ‘Effects’-paneel linksonder krijg je alle effecten op je synthesizer te zien. Deze pas je aan met de knoppen rechts. Je kunt ook nieuwe effecten toevoegen door onderaan het lijstje van effecten op de pijl naast ‘None’ te klikken.

ws_logic_152
9

Opslaan

Ben je helemaal tevreden met de sound die je te pakken hebt? Dan kun je de instellingen­­­ opslaan,­­­ zodat je niet nog een keer aan de knoppen­­­ hoeft te draaien. Klik hiervoor op het uitklapmenu linksboven, en kies ‘Save as’.

Hier vind je de belangrijkste functies

ws_logic_152
Alchemy op de iPad

Alchemy vind je ook terug op Logic Pro op de iPad, maar hij zit wel wat verborgen. Voeg een nieuw spoor toe met ‘+’, en tik op de drie puntjes bij ‘MIDI’. Kies dan bij ‘Patch / Instrument’ voor ‘Instruments> Synthesizer>Alchemy’. Tik nu op ‘Create’ en je hebt een spoor met Alchemy. Tik vervolgens­­­ op het middelste knopje onderin en op ‘Track’ voor alle regelaars van Alchemy. Door op de titelbalk van deze regelaars te tikken, krijg je ten slotte alle voorinstellingen te zien.