Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Herinneringen-app in iOS 13: dit zijn de nieuwe functies

Herinneringen-app in iOS 13
Download:
N.v.t.

Apple heeft de Herinneringen-app in iOS 13 helemaal herzien en nieuwe functies toegevoegd. Daarmee is er nog meer mogelijk in de app, waarin je takenlijstjes kwijt kan, of herinneringen toevoegt om bepaalde dingen niet te vergeten. In dit artikel laten we zien wat er nieuw is.

Herinneringen-app in iOS 13

Wanneer je de app opent, zul je zien dat de basis nog steeds hetzelfde is. Herinneringen is nog steeds bedoeld om je leven of werk in takenlijsten te organiseren – compleet met einddatums, notities en geheugensteuntjes. De app is vooral verbeterd om je nog meer overzicht en houvast te geven. Dit is er nieuw.

1. Nieuw gezicht

Open de app en je ziet bovenin vier nieuwe knoppen. Open eerst een van je vertrouwde lijstjes, onder ‘Mijn lijsten’. Het vertrouwde gevoel komt alweer een beetje terug.

2. Icoontje

Tik op de drie bolletjes rechtsboven. Via deze opties kun je onder andere personen toevoegen voor een gedeelde lijst. Met ‘Naam en weergave’ pas je naam, kleur én icoon aan, voor nog meer overzicht in het hoofdscherm.

3. Snelle knoppen

Voeg via de plus-knop onderin een ‘Nieuwe herinnering’ toe. Via de vier knoppen boven het toetsenbord voeg je razendsnel een tijd, locatie, markering of foto toe. Veel handiger dan in iOS 12.

4. Gewoon typen

Nog sneller en preciezer een tijd toevoegen? Typ gewoon wanneer je herinnerd wilt worden. Tik op de blauwe tijdmarkering en de herinnering wordt ingesteld.

5. Subtaken

Je kunt subtaken toevoegen aan een herinnering. Tik op de i achter een herinnering, kies ‘Subtaken’ en voeg ze toe. In het overzicht vouw je ze open of dicht met het v’tje.

6. Samenvoegen

Ook lijsten kun je groeperen, wederom voor meer overzicht. Sleep in het overzichtsscherm de ene lijst op een andere en geef de groep een naam. Ook deze vouw je open of dicht met het v’tje.

7. Slimme lijsten

De vier nieuwe knoppen boven in het hoofdscherm zijn slimme lijsten – ook al voor het overzicht. Hierin zie je de herinneringen gesorteerd op tijd, alleen de gemarkeerde, of alle in één scherm.

8. Melding in chat

Je kunt je ook laten herinneren tijdens een iMessage-gesprek. Tik op de i achter de herinnering, activeer ‘Toon als ik chat’ en kies de persoon waarbij je wilt worden herinnerd als je met hem of haar chat.