Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Helemaal thuis op jouw unieke thuisscherm (deel 1)

Afbeelding van Helemaal thuis op jouw unieke thuisscherm (deel 1)
Download:
N.v.t.

Direct aan de slag?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot alle workshops van de iCreate Academy. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Jarenlang zag het scherm van je iPhone er hetzelfde uit: apps, apps en nog meer apps. Het enige wat je er echt aan kon veranderen, was de achtergrond van je thuisscherm en de volgorde van de apps. Maar echt personaliseren, customizen en aan je eigen wensen aanpassen? Dat zat er niet in. iOS 14 zorgde voor een grote ommekeer. Je kunt nu widgets op het thuisscherm gebruiken. Dat ziet er niet alleen leuker uit, maar is ook vooral heel praktisch. Want zo zie je in één oogopslag belangrijke informatie uit al jouw favoriete apps. Tegelijkertijd met de komst van de widgets werd het ook populair om app-iconen aan te passen. Zo heb je geen allegaartje aan kleuren en stijlen, maar een set pictogrammen die uitstekend bij elkaar passen. Dit kon al langer, maar Apple heeft de methode nu gebruiksvriendelijker gemaakt.

Wordt het met al die widgets en zelfgemaakte app-iconen niet te druk op je scherm? Welnee. Met iOS 14 heeft Apple je ook de gereedschappen gegeven om je thuisschermen beter te ordenen. Zo is het mogelijk om apps op te bergen in de nieuwe Appbibliotheek, en kun je thuisschermen die je amper gebruikt nu verbergen. In deze reeks van artikelen lichten we alle mogelijkheden toe. Dit is deel 1 ‘Werken met widgets’, de komende dagen verschijnen nog meer delen. Je vindt ze binnenkort allemaal via de tag Customize.