Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iOS 16 krijgt interactieve widgets (en die zien er zo uit)’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 15 widgets


Lees verder na de advertentie

Het duurt nog een tijdje voordat je iOS 16 op je iPhone kunt zetten. Welke nieuwe functies er in deze grote update zitten, blijft nog even een verrassing. Maar het lijkt erop dat één belangrijke vernieuwing al is uitgelekt: mogelijk krijgt iOS 16 interactieve widgets!

Al sinds iOS 14 kun je widgets op je thuisscherm zetten. Een widget is een kleine voorvertoning van een app die in één oogopslag de meest relevante informatie toont. Maar die widgets zijn nogal statisch. Al sinds de introductie van de widgets hebben iPhone-gebruikers daarom een belangrijk item op hun wensenlijstje staan: interactieve widgets. Oftewel, widgets waarvan de inhoud beweegt of ververst. Mogelijk krijgt iOS 16 interactieve widgets!

Gelekt: iOS 16 interactieve widgets

iOS 16: interactieve widgets

Volgens het Twitter-account @LeaksApplePro werkt Apple intern aan een geheim project met de werktitel ‘InfoShack’. InfoShack is een extra grote widget waarin diverse kleinere widgets verzameld zijn, als een soort container. Deze kleine widgets in InfoShack lijken interactief te zijn. Er zijn al foto’s van naar buiten gekomen, en die maken het een en ander duidelijk.

  • Er is een Muziek-widget te zien met bedieningsknoppen, zodat je je muziek direct vanaf het thuisscherm kunt afspelen.
  • De Klok-app krijgt een interactieve stopwatch-widget.
  • De Berichten-widget laat zien hoeveel ongelezen berichten je nog hebt in bepaalde chats.


kooptip

Maar hoe ziet dit er uiteindelijk uit op je thuisscherm? Wij hebben het voor je gevisualiseerd in ons eigen iOS 16 concept.

We weten niet zeker of de widgets beschikbaar komen voor alle iPhone- en iPad-modellen. Constant bewegende widgets vergen waarschijnlijk nogal wat van je batterij, mogelijk wordt het daarom beperkt tot bijvoorbeeld recentere iPhones en iPads.

iOS 16: wanneer weten we meer over de widgets?

Zoals altijd moet je een slag om de arm houden met dit soort berichten, zeker zo vroeg in het jaar. Maar zelfs als dit nep is, hopen we dat Apple meekijkt. Het zou de widgets een stuk nuttiger maken. Wanneer weten we of de interactieve widgets er daadwerkelijk gaan komen?

De nieuwe versie van iOS wordt traditioneel in september uitgebracht. Voordat het zover is, krijgen we eerst nog de officiële aankondiging tijdens Apple’s WWDC in de eerste helft van juni. Dan horen we wat de belangrijkste nieuwe iOS 16-functies zijn. In de zomer kun je de nieuwe opties dan al uitproberen, want dan brengt Apple een reeks iOS 16 bèta’s uit.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!