Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Ziet de combi van de HomePod en Apple TV er zo uit?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple TV combi met HomePod


Lees verder na de advertentie

Apple wil de HomePod en Apple TV combineren tot één product – zo bleek uit een opvallend (maar betrouwbaar) gerucht van gisteren. Daar zit ook een FaceTime-camera bij. In welke vorm Apple dit product wil gieten, is nog onduidelijk. Maar een ontwerper heeft daar wel zijn ideeën over.

Concept HomePod en Apple TV

Het gerucht werd gisteren gemeld door de zeer goed geïnformeerde Apple-insider Mark Gurman. Volgens zijn bronnen wil Apple een de Apple TV combineren met de HomePod-speaker. Ook is er een camera ingebouwd – ideaal voor bijvoorbeeld videovergaderingen.

Productontwerper Parker Ortolani ging alvast naar de tekentafel. Zijn concepten – gepubliceerd op 9to5Mac – geven alvast een voorstelling van wat we van het nieuwe product kunnen verwachten. Ze zijn niet gebaseerd op geruchten, maar het is leuk om alvast een beeld te hebben van de vermeende nieuwe Apple TV.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

concept Apple TV met HomePod

In zijn ontwerp houdt Apple grotendeels vast aan het Apple TV-design. ‘Het is een uitgerekt Apple TV-kastje, ongeveer in de breedte van vier Apple TV’s’, schrijft hij. De zijkanten zijn bekleed met hetzelfde gaas als de HomePod, waarachter de speakers schuilen. In het midden bevindt zich een groothoeklens voor de FaceTime-camera. Die is ook weggestopt achter het gaas, waardoor het design er ongelooflijk strak en minimalistisch uitziet. Wij zijn fan.

De ingebouwde speakers kunnen worden gebruikt om muziek af te spelen, maar ook om met Siri te communiceren. Praat je met de digitale assistent, dan zie je in het concept aan de rechterkant een Siri-lampje verschijnen. Ben je met iemand aan het bellen, dan kleurt de indicator groen.

HomePod met iPad

De Apple TV en HomePod zijn niet de enige producten die Apple wil samensmelten. Mark Gurman schreef gisteren dat Apple ook een combi van de HomePod en iPad overweegt. Hierbij is de iPad met een robotarm bevestigd aan de speaker, zodat de camera je kan volgen als je door de woonkamer loopt.

Vorige maand visualiseerde Parker Ortolani dit product al, toen er geruchten waren dat Apple werk maakt van een HomePod met een smart display. Hieronder zie je het concept, dat veel doet denken aan de nieuwe Echo Show van Amazon.

HomePod met iPad concept