Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘WhatsApp test automatisch verdwijnende foto’s’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone met WhatsApp


Lees verder na de advertentie

WhatsApp test momenteel een Snapchat-achtige functie waarbij foto’s die je verstuurt automatisch weer verdwijnen. Zo’n verdwijnende foto is voor de ontvanger slechts tijdelijk te bekijken en kan niet worden opgeslagen.

Nieuw in WhatsApp: verdwijnende foto

De informatie is afkomstig van het Twitter-account WABetaInfo. Op screenshots is te zien dat de verzender aan kan geven dat de foto automatisch moet verdwijnen. De ontvanger kan de foto slechts eenmalig openen en bekijken, daarna is hij weg. En verlaat je als verzender het gesprek? Dan verdwijnt de foto helemaal.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt


Het is voor de ontvanger niet mogelijk om een zelfvernietigende foto op te slaan. Helemaal waterdicht is dit overigens niet: WABetaInfo weet namelijk ook te vertellen dat er geen screenshot-detectie is ingebouwd. Dat betekent dat de ontvanger wel nog altijd een screenshot kan maken van de foto. En een gewone foto maken van het scherm behoort natuurlijk ook nog altijd tot de opties.

Berichten met vervaldatum

Overigens heeft WhatsApp nu ook al een iets subtielere functie om berichten en verzonden media te laten verdwijnen. Die berichten worden dan na zeven dagen automatisch gewist, maar kunnen in die tijd wel bewaard en doorgestuurd worden. Je activeert deze functie door op de naam van een (groeps)chat te tikken en dan op ‘Berichten met vervaldatum’.

Wanneer je gebruik kunt maken van de nieuwe functie voor zelfvernietigende foto’s is nog onbekend.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!