Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone iPhone 11 Pro

Wat wordt de prijs van de nieuwe iPhone 11 Pro?

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
Vernieuwingen iPhone 11 Pro


Lees verder na de advertentie

De afgelopen jaren maakte Apple zijn paradepaardje steeds duurder. De iPhone X was in 2017 de eerste die de magische grens van 1000 euro overschreed: 1.159 euro. In 2018 deed Apple daar met de iPhone XS Max een schepje bovenop: 1.259 euro. Maakt Apple nu van de iPhone 11 Pro de duurste iPhone ooit?

iPhone 11 prijs

Al jaren neemt de prijs van het vlaggenschip toe, maar dat kan dit jaar wel eens veranderen. We verwachten dat de iPhone 11 prijs hetzelfde is als zijn voorganger na de lancering had, de iPhone XR. En ook bij de twee duurdere oled-modellen is het waarschijnlijk dat Apple vasthoudt aan het prijskaartje. Dat zou de volgende iPhone 11 prijzen betekenen:

  • Prijs iPhone 11: € 859.
  • Prijs iPhone 11 Pro: € 1159.
  • Prijs iPhone 11 Pro Max: € 1259.

Toch houden we een flinke slag om de arm. Want als het om de prijzen van nieuwe producten gaat, laat Apple zich moeilijk voorspellen. Terwijl we zo’n beetje alles weten over de iPhone 11 en iPhone 11 Pro – zoals het ontwerp, de nieuwe functies en allerlei specificaties – lijkt het prijskaartje het grootste vraagteken.

Vorig jaar zaten erkende analisten flink mis. Ze voorspelden dat Apple de opvolger van de iPhone X zo’n honderd dollar goedkoper zou maken, maar de prijzen vielen hoger uit dan verwacht. Apple presenteerde zelfs de duurste iPhone tot nu toe.

Of worden ze goedkoper?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Dat Apple dit jaar weer met een excessiever prijskaartje komt, durven we wel uit te sluiten. Zoals je wellicht al hebt meekregen, gaat het niet goed met de iPhone-verkoop. De omzet uit iPhones daalde in het afgelopen jaar flink; met zo’n vijftien procent. En omdat Apple steeds meer inzet op zijn diensten (zoals straks met Apple TV+), is het zeer belangrijk om het marktaandeel groot te houden. Een verlaging van de iPhone-prijzen is dan niet zo’n gek idee.