Terug naar Zet je foto's in een fotoboek
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zet je foto's in een fotoboek

Door Redactie iCreate2 september 2014 09:093 min. leestijd0

De mooiste manier om je foto’s te presenteren blijft een geprint fotoboek. In het verleden maakten wij onze fotoboeken altijd met iPhoto, maar Apple stopt binnenkort met dit programma en het is nog onduidelijk of je met de opvolger Foto’s net zo’n mooie fotoboeken kunt maken. Gelukkig hebben we een goed alternatief gevonden in de app van CEWE.

Deze workshop verscheen eerder in iCreate 61.

Met de CEWE-app kun je direct vanaf je iOS-apparaat je foto’s in een album bundelen. De app werkt zowel op een iPhone als op een iPad (en ook op Android overigens), maar vanwege het betere overzicht op een groot scherm hebben wij de iPad erbij gepakt. Mocht je je fotoboek liever op de Mac maken, dan kan dat ook.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Fotoboek kies partner1 Kies een partner

Als je de app opstart dien je eenmalig een partner te kiezen die.. Hoewel het samenstellen van het fotoboek gedaan wordt door CEWE, kun je je fotoboek bijvoorbeeld bij de supermarkt afhalen.


Fotoboek maken2 Fotoboek maken

Vervolgens krijg je het openingsscherm te zien waar je selecteert wat je wilt maken. Tik op ‘CEWE fotoboeken’ om een album samen te stellen. Met de app kun je bijvoorbeeld ook ansichtkaarten of beschermhoesjes voor je iPhone of iPad maken.


Formaat fotoboek kiezen3 Formaat fotoboek kiezen

Kies vervolgens de maat van het boek en daarna de titel. Afhankelijk van de geselecteerde grootte heb je keuze uit verschillende bindingen en papiersoorten. Als laatste kies je de themakleur en -stijl.

Fotoboek automatisch of handmatig samenstellen4 Fotoboek automatisch of handmatig samenstellen

Nu kun je kiezen of je de foto’s één voor één wilt toevoegen of dat de app zelf een voorstel maakt op basis van geselecteerde foto’s. Die tweede optie werkt goed en gemakkelijk, dus kiezen we daarvoor. Hoe je foto’s er precies in komen te staan, kun je ook naderhand nog aanpassen.


Foto's selecteren5 Foto’s selecteren

Selecteer foto’s door ze naar beneden te slepen of er een tikje op te geven. Links in de fotobalk open je albums van je iPad of iPhone. Als je klaar bent, tik je rechtsboven op ‘Maken’.


Fotoboek tekst bewerken6 Tekst bewerken

Je kunt nu vrijwel alles nog aanpassen door erop te tikken. Selecteer bijvoorbeeld de tekst op de cover om de titel groter te maken, te verplaatsen of een andere kleur te geven. Zo kun je je fotoboek helemaal naar jouw smaak inrichten.

Lay-out fotoboek7 Lay-out fotoboek veranderen

Met de pijltjes onder in het scherm blader je door je fotoboek. Is de lay-out van een pagina niet naar wens, ga dan naar dat tabblad en sleep een andere lay-out naar de pagina.


Fotoboek effecten op foto's toepassen8 Effecten op foto’s toepassen

Als je op een foto tikt en ‘Bewerken’ kiest, kun je een aantal effecten op je foto toepassen die je foto net dat beetje extra kunnen geven. Tik op een effect in de bovenbalk om het direct toe te passen.stap9
9 Fotoboek bestellen

Als je helemaal tevreden bent met het eindresultaat, tik je op ‘In winkelmandje’ rechtsboven. Daarna word je door het bestelproces geleid en is het wachten op de postbode. Is je fotoboek nog niet af? Dan kun je ook op een later moment verdergaan.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar