Terug naar Zo werkt YouTube op de Apple TV
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zo werkt YouTube op de Apple TV

Door Sven Lamers15 augustus 2018 15:403 min. leestijd0

Als je een Apple TV hebt, dan is de kans dat daar ook de YouTube-app op staat heel groot. Immers staat die app altijd met stip boven aan de hitlijsten van de App Store. Dat is niet verwonderlijk, want op het grootste videoplatform ter wereld is altijd wel een spannende film, grappige sketch of een groovy muziekvideo te vinden.

YouTube Apple TV

Onlangs kreeg de YouTube-app een grote update met een compleet nieuw uiterlijk en een aantal nieuwe functies. Voorheen zag de app er vrij ‘gewoon’ uit, het had net zo goed een standaard app van de Apple TV kunnen zijn. De nieuwe versie lijkt daarentegen veel meer op de YouTube-app van spelconsoles en diverse smart-tv’s. De navigatie gebeurt niet meer in een balk bovenin, maar aan de zijkant. Daarnaast is er een nieuwe videospeler die anders werkt dan in andere apps van de Apple TV. Reden genoeg dus voor een uitgebreide workshop over YouTube op de Apple TV.

1. Naar de App Store

YouTube_Apple_TV_stap1

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

YouTube staat niet meer standaard op de Apple TV, maar is een losse app in de App Store. Hij staat daar vrijwel altijd bovenaan bij ‘Hitlijsten>Top gratis’.

2. Overzicht

YouTube_Apple_TV_stap2

Eerst een kort overzicht van de app: helemaal bovenaan staat de zoekbalk, daaronder verschillende categorieën, zoals ‘Meest recent’ of ‘Muziek’. De bijbehorende video’s verschijnen eronder.

3. Zijbalk

YouTube_Apple_TV_stap3

Links staat de zijbalk: hier vind je nogmaals de zoekfunctie, het thuisscherm ‘Home’ en de Instellingen. Ook kun je ‘Inloggen’ met je Google- account. Dat gaan we doen!

4. Inloggen

YouTube_Apple_TV_stap4

Gebruik je YouTube al op je iPhone of iPad? Dan hoef je die app nu maar te openen om met hetzelfde account in te loggen. Zorg dat beide apparaten op hetzelfde netwerk zijn ingelogd.

5. Andere manier

YouTube_Apple_TV_stap5

Geen YouTube-app bij de hand? Kies ‘Probeer het op een andere manier’ en volg de stappen om bijvoorbeeld via je Mac de inlogprocedure voor YouTube op de Apple TV te voltooien.

6. Abonnementen

YouTube_Apple_TV_stap6

Nu kun je je abonneren op een YouTube-kanaal. Dat werkt op twee manieren: zoek direct naar een kanaal (deze hebben ronde icoontjes) en kies dan rechtsboven ‘Abonneren’.

7. Vanuit een lampje

YouTube_Apple_TV_stap7

Ben je een filmpje aan het kijken en wil je vanaf daar een abonnement nemen? Veeg over het touchpad van de Siri Remote en kies ‘Meer opties’. In dat menu vind je ook de knop ‘Abonneer’.

8. Nóg meer opties

YouTube_Apple_TV_stap8

Over dat menu ‘Meer opties’ gesproken: hier vind je alle mogelijkheden van YouTube in de browser. Schakel bijvoorbeeld de ondertiteling in of geef een filmpje een duimpje omhoog.

9. Ondertiteling

YouTube_Apple_TV_stap9

De ondertiteling schakel je niet alleen in of uit, je past deze exact naar je wensen aan. Kies een lettertype, tekstkleur, achtergrondkleur of maak de ondertiteling transparant.

Deze workshop is afkomstig uit iCreate 100.

iCreate 100
iCreate 100
De beste apps, tips en gadgets voor je vakantie
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar