Terug naar Ein-de-lijk: je kunt WhatsApp-berichten nu bewerken!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Ein-de-lijk: je kunt WhatsApp-berichten nu bewerken!

Door Koen van Ekeren22 mei 2023 17:072 min. leestijd0

WhatsApp krijgt er een veelgevraagde functie bij. De berichtendienst rolt momenteel een feature uit waarbij gebruikers hun verstuurde WhatsApp-berichten kunnen bewerken.

WhatsApp bericht bewerken

WhatsApp achteraf aanpassen

WhatsApp kondigde het nieuws zojuist aan in een blogpost. Hierin schrijft de berichtendienst dat gebruikers een bericht binnen 15 minuten na het verzenden kunnen wijzigen. Daarna is het niet meer mogelijk om het bericht aan te passen.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

WhatsApp rolt de functie voor het bewerken van berichten vandaag wereldwijd uit. Het bedrijf zegt dat de feature ‘in de komende weken voor iedereen beschikbaar’ zal zijn. Het kan dus zijn dat je de optie nog niet hebt.

Zorg dat je de nieuwste versie van WhatsApp hebt gedownload. Zo weet je zeker dat je de functie hebt wanneer hij beschikbaar is voor je account. Om dit te doen, open je de App Store-app en tik je rechtsboven op je profiel-icoon. Scrol naar beneden en tik naast WhatsApp op ‘Werk bij’.

Lees ook: WhatsApp vinkjes: dit betekenen de grijze en blauwe vinkjes

WhatsApp bericht bewerken

De functie voor het bewerken van een WhatsApp bericht wordt voorzichtig uitgerold, dus de kans is aanwezig dat het nog niet werkt. Mocht de functie al beschikbaar zijn, dan is dit hoe je een bericht aanpast:

  1. Houd een verstuurd bericht (van minder dan 15 minuten geleden) ingedrukt.
  2. Tik op ‘Bewerken’ om het bericht te wijzigen.

Onder bewerkte berichten staat ‘Bewerkt’, met het tijdstip waarop de aanpassing is gedaan. Het is niet mogelijk om de bewerkingsgeschiedenis te zien, zoals dat bijvoorbeeld in Facebook-posts kan. De tijdslimiet van 15 minuten is identiek aan de limiet die Apple oplegde voor het bewerken van iMessages. In iMessage kun je een bericht echter maximaal vijf keer aanpassen, in WhatsApp lijkt daar geen limiet voor te zijn.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar