Terug naar Poster maken op Mac met Pages
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Poster maken op Mac met Pages

Door Redactie iCreate24 februari 2015 09:263 min. leestijd0

Heb je een feestje georganiseerd, een film gemaakt of iets anders aan te kondigen? Met Pages is het vrij gemakkelijk om een mooie poster in elkaar te zetten. In deze workshop maken we een concept op papier, verzamelen we materiaal en puzzelen we vervolgens alles in elkaar.

Deze en vele andere workshops vind je in iCreate 65.

1. Concept

Concept poster PagesVerzamel eerst alle belangrijke informatie die je nodig hebt voor de poster in een apart tekstdocument. Vergeet bij een aankondiging nooit de datum, begintijd en locatie. Zo weet je zeker dat straks alle essentiële informatie op de poster staat.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2. Beeldmateriaal verzamelen

Beeldmateriaal poster PagesAls je een goed concept hebt voor je poster, dan is de volgende belangrijke stap het beeldmateriaal: maak of zoek een afbeelding als het belangrijkste beginpunt van je poster. Als je foto’s zoekt, zorg er dan voor dat deze groot genoeg zijn om af te drukken. Dit kun je controleren via ‘Extra’s>Pas grootte aan’ in Voorvertoning.


3. Andere letters

Fontspace lettertypenEen poster is meer dan alleen mooie plaatjes. Mooie tekst is óók heel belangrijk. Ga daarom eens naar een website als Fontspace en download lettertypes die je mooi vindt.

4. Lettertype installeren

Lettertype installerenOpen de Downloads-map met daarin de nieuwe fonts. Open daarna het programma Lettertypecatalogus en klik linksonder op het plusje om een nieuwe set te maken. Sleep daar de ttf-bestanden in.


5. Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen PagesNu heb je al het materiaal dat je nodig hebt. Herstart Pages om de nieuwe lettertypes in te laden, open een nieuw document en plaats je afbeelding groot op de pagina.


6. Tekstvak maken

Tekstvak maken PagesKlik op de knop ‘Tekst’ om een nieuw tekstvak te maken, selecteer de tekst en pas in de opmaakbalk de lettergrootte aan, zodat die veel groter wordt.

7. Lettertype aanpassen

Lettertype aanpassen PagesTyp nu de gewenste tekst. Selecteer de tekst, ga naar ‘Opmaak>Lettertype>Toon lettertype’ en kies nu het lettertype dat je had uitgezocht. Als je de fonts in stap 4 in een aparte set hebt gezet, vind je ze gemakkelijk terug. Plaats het tot slot mooi op de pagina.


8. Tekst

Tekst PagesHerhaal de vorige twee stappen voor de overige tekst van de poster. Let er goed op dat de tekst duidelijk leesbaar is! ‘Minder en groter’ is beter dan ‘meer en kleiner’.


9. Exporteer naar pdf

Exporteer pdf PagesBen je klaar? Sla dan het Pages-bestand op en exporteer het via ‘Archief>Exporteer naar>Pdf’ in de beste beeldkwaliteit. Loop naar de printer en druk de pdf in groten getale af, of stuur hem digitaal rond naar de genodigden.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar