Terug naar Pas macOS aan je wensen aan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Pas macOS aan je wensen aan

Door Sven Lamers7 mei 2021 12:1118 min. leestijd0

Wat was het een grote heisa toen iOS 14 afgelopen jaar uitkwam, met alle functies voor het aanpassen van het uiterlijk van de iPhone. Wat dacht je van nieuwe icoontjes via Opdrachten, eigen widgets maken of zelfs complete dashboards ontwerpen? De mogelijkheden leken bijna onbeperkt en veel mensen lieten trots hun zelf ontworpen thuisscherm zien op Twitter en Instagram.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in
Maar eerlijk is eerlijk, wij als echte Mac-gebruikers moesten om ‘al’ die functies toch een beetje gniffelen. Want in macOS kun je zó veel meer aan het uiterlijk en de functies aanpassen. En dat eigenlijk al sinds de eerste macOS. In iCreate hadden we echter nog nooit een complete feature waarin we al die functies lieten zien. Dat werd hoog tijd dus. We hebben alles duidelijk onderverdeeld in verschillende categorieën, zodat je precies de aanpassingen kunt kiezen die jou het leukst of meest praktisch lijken. Pas dus samen met ons alle facetten van het besturingssysteem van de Mac aan!


Verander je bureaubladachtergrond

Het bureaublad van je Mac zie je het vaakst. Maak er iets leuks van!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Kies een andere achtergrond

1 Bureaublad

Het snelst verander je de achtergrond door op een lege plek op je bureaublad te Ctrl-klikken en in het menu ‘Wijzig bureaubladachtergrond’ te kiezen. Je komt dan in ‘Systeemvoorkeuren>Bureaublad en schermbeveiliging’ terecht.

2 Kies er een

In dit venster kies je een van de vele meegeleverde Apple-plaatjes. Wil je een eigen afbeelding gebruiken? Dan sleep je die naar de voorvertoning linksboven in het venster van Systeemvoorkeuren.

3 Hoe dan?

Via het menuutje naast de voorvertoning kies je hoe de afbeelding op je bureaublad wordt geplaatst: helemaal gevuld, uitgerekt, gecentreerd, getegeld of aangepast aan het schermformaat.

4 Sneller via Finder en Foto’s

Heb je een foto in Finder of Foto’s die je graag als achtergrond wilt gebruiken? Ctrl-klik erop en kies in Finder voor ‘Voorzieningen’, in Foto’s voor ‘Deel’, en selecteer ‘Stel bureaubladafbeelding in’.

5 Welke monitor

Als je meerdere monitoren hebt (bijvoorbeeld als je je MacBook én een extra scherm gebruikt), wordt de bureaubladachtergrond altijd daar aangepast waar het Systeemvoorkeuren-, Finder- of Foto’s-venster zich bevindt.

Gebruik automatisch wisselende bureaubladen

Een geinig trucje is het om een hele map aan afbeeldingen voor je bureaubladachtergrond te gebruiken. Zo krijg je bijvoorbeeld om het uur een andere achtergrond. Dat werkt zo.

1 Verzamelen

Verzamel alle afbeeldingen die je als automatisch wisselende bureaubladachtergrond wilt gebruiken in een afzonderlijke map. Bewaar deze map ergens in je gebruikersmap bij ‘Afbeeldingen’.

2 Systeemvoorkeuren

Open ‘Systeemvoorkeuren>Bureaublad en schermbeveiliging’, klik op het plusje linksonder en voeg de map toe. Zet onderin een vinkje bij ‘Wijzig afbeelding’, in het menu ernaast pas je de tijd aan.

3 Volgorde

Om de volgorde van de afbeeldingen aan te passen, is het het gemakkelijkst om de bestanden te nummeren. Wil je daarentegen een willekeurige volgorde, dan zet je een vinkje bij ‘Willekeurige volgorde’.

Waar vind ik goede wallpapers?

Ben je op zoek naar mooie bureaubladachtergronden? Deze vind je op internet het vaakst onder de Engelse benaming wallpapers. Via Google kom je vaak al een heel eind: zoek gewoon via Google Afbeeldingen naar wallpaper, met daarbij het gewenste onderwerp of patroon. De kwaliteit kan nogal wisselvallig zijn. Er zijn echter ook toegewijde pagina’s voor bureaubladachtergronden. Een gouwe ouwe is de kunstsite DeviantArt (www.deviantart.com) of de subcategorie ‘Wallpapers’ van gratis stockfoto-site Unsplash (www.unsplash.com). Op zoek naar wallpapers voor twee monitoren, kijk dan op de websites dmb (www.dualmonitorbackgrounds.com) en Wallpaper Cave (www.wallpapercave.com). Knip ze nog wel even bij, zodat ze mooi op elkaar aansluiten.

Toevallige achtergronden

Als je continu wisselende achtergrondafbeeldingen wilt, maar er niet genoeg eigen materiaal op je Mac staat, dan hebben we nog een trucje voor je. Met de app Unsplash Wallpapers krijg je om de zoveel tijd een nieuw chic plaatje van de stockfoto-site. Een alternatief is de app Wallpaperer die het platform Reddit afstruint voor de mooiste wallpapers. Beide apps zijn helemaal gratis te downloaden in de Mac App Store en toveren altijd weer mooie afbeeldingen op je Mac-scherm.

Dynamische achtergronden

Sinds een tijdje bevat macOS dynamische achtergronden die al naargelang de tijd van de dag veranderen. Deze zijn heel cool, alleen jammer dat het er niet zo veel zijn. Maar op de website Dynamic Wallpaper Club (www.dynamicwallpaper.club) en Dynwalls (https://dynwalls.com) vind je een heleboel dynamische wallpapers die je allemaal gratis kunt downloaden. En instellen is ook niet lastig. Kies gewoon eerst een van de dynamische wallpapers van macOS, en Ctrl-klik daarna in Finder op het gedownloade heic-bestand. Kies ‘Voorzieningen>Stel in als bureaubladafbeelding’ en je bent klaar.


Kies een andere schermbeveiliging

Vroeger bittere noodzaak, nu gewoon voor de leuk. Screensavers maken een Mac die even niet in gebruik is net wat persoonlijker.

Ontwerp een persoonlijke schermbeveiliging

1 Alles bij elkaar

Voor een persoonlijke schermbeveiliging (oftewel ‘screensaver’) verzamel je eerst allerlei afbeeldingen en foto’s in een map in Finder of een album in Foto’s. Ga daarna naar ‘Systeemvoorkeuren>Bureaublad en schermbeveiliging’.

2 Kies de diashow

Ga naar het tabblad ‘Schermbeveiliging’ en kies een van de eerste twaalf schermbeveiligingen aan de linkerkant. Deze tonen altijd een diashow met foto’s. Rechts zie je een voorvertoning.

3 Kies de map

Bij het menu ‘Bron’ onder de voorvertoning kies je de map waar je zojuist allerlei foto’s in hebt verzameld (via ‘Kies map’). Heb je daarentegen een Foto’s-album gemaakt? Kies dan ‘Fotobibliotheek’ en het album.

4 Toch een andere diashow?

De bron blijft altijd op de gekozen map staan, dus nu kun je alsnog naar een andere diashow switchen om te bekijken hoe die eruitziet. Als je op de voorvertoning klikt, bekijk je die schermvullend.

Installeer de Hello-schermbeveiliging

De nieuwe iMac die Apple in april gepresenteerd heeft kwam met bijzonder mooie persplaatjes. Op de foto’s van Apple zag je hem heel vaak met het kenmerkende handgeschreven hello (of hallo); een knipoog naar de eerste Macintosh uit de jaren tachtig. Het leukste is echter dat je een geanimeerde versie van ‘Hello’ op je Mac als schermbeveiliging kunt installeren. Hij is wel goed verstopt!

1 Op je Mac

De Hello-schermbeveiliging staat gewoon op elke Mac met macOS 11.3, alleen vind je hem niet terug in Systeemvoorkeuren. Maar daar is een trucje voor. Open eens ‘Macintosh HD’ in Finder.

2 Kopiëren

Ga vanuit Macintosh HD naar de map ‘Systeem>Bibliotheek>Screen Savers’ en kopieer het bestand ‘Hello.saver’ naar je bureaublad. Hernoem het bestand daar naar ‘Hello kopie.saver’.

3 Installeren

Dubbelklik op het bestand om de schermbeveiliging te installeren. Die manier van installeren werkt overigens ook voor andere screensavers die je op internet vindt. Hij verschijnt gewoon in Systeemvoorkeuren.

4 Schermbeveiligingsopties

Via de knop ‘Schermbeveiligingsopties’ kies je ten slotte nog allerlei verschillende kleuren, lettertypes en talen van de ‘Hello’-screensaver. Zo maak je je schermbeveiliging pas echt persoonlijk. Hallo, Mac!

Apple TV-screensavers op de Mac

Ken je de geweldige schermbeveiligingen van de Apple TV? Die kun je ook op je Mac gebruiken! Download de app Aerial via https://aerialscreensaver.github.io. Klik op ‘Download Aerial’, plaats het programma bij je apps en voer het uit. Klik in drie stappen door de eenvoudige configuratie – de standaardinstellingen zijn goed – en de indrukwekkende collectie dronebeelden vormt nu de schermbeveiliging van je Mac. In ‘Systeemvoorkeuren>Bureaublad en schermbeveiliging>Schermbeveiliging’ stel je bij ‘Begin na’ overigens in na hoeveel minuten zonder activiteit de schermbeveiliging moet worden geactiveerd.


Pas de icoontjes aan op je Mac

Zeker sinds de release van macOS Big Sur met het nieuwe design is het weer helemaal hip om de icoontjes van je Mac aan te passen. Zo doe je dat.

Verander de icoontjes van apps en mappen

1 Icoontjes downloaden

Er zijn tientallen sites die icoontjes voor Mac-apps aanbieden. De beste volgens ons? macOS icons (www.macosicons.com). Hier download je alle icoontjes meteen in het goede formaat.

2 Info-venster

Navigeer in Finder naar de app of map waarvan je het icoontje wilt vervangen. Selecteer het en toets Cmd+i om het infovenster te tonen. Linksboven in het venster zie al het huidige icoontje.

3 Vervangen

Sleep het gedownloade icoontje (van de eerdergenoemde site krijg je altijd .icns-bestanden) gewoon naar het icoontje in het info-venster. Bij apps uit de Mac App Store moet je dat met je wachtwoord bevestigen.

4 Nieuw icoontje

De gekozen app of map heeft nu het nieuwe icoontje. Wil je weer terug naar het origineel, klik dan op het icoontje (het krijgt een blauwe rand) en toets Backspace.

5 Update?

Na een update van een app krijgt die vaak weer het oude icoontje en moet je de procedure herhalen. Dus bewaar de gedownloade icoontjes goed ergens in een map op je Mac.

Niet voor standaardapps

Er is een belangrijke beperking voor het veranderen van icoontjes. Alle standaardapps van macOS liggen op een beveiligd gedeelte van je harde schijf waaraan je niets kunt aanpassen. Dus ook geen icoontjes. Een beetje jammer, maar wel begrijpelijk in verband met de veiligheid.

Nog gemakkelijker app-icoontjes uitwisselen met apps

Zoals je in de workshop hebt kunnen lezen, is het vervangen van icoontjes geen hogere wiskunde. Maar het kan nog gemakkelijker. Met de gratis app Pictogram (via www.pictogramapp.com, werkt vanaf macOS Big Sur) zie je alle icoontjes van je apps op een rij. Via de knop ‘Select Custom Icon’ of door gewoon door te slepen pas je de icoontjes aan. Het afbeeldingsformaat maakt daarbij bijna niets uit. Naast het gebruikelijke .icns-formaat kun je zelfs pdf-bestanden als afbeelding gebruiken. Enige beperking: op dit moment is het nog niet mogelijk om de icoontjes van apps uit de Mac App Store te vervangen. Maar deze functionaliteit wordt ongetwijfeld nog ingebouwd.

Zelf map-icoontjes ontwerpen

Hoe je zelf icoontjes ontwerpt, hebben we je in twee uitgebreide workshops in iCreate 127 uitgelegd. Ben je wat minder artistiek, dan zijn er apps die die het je gemakkelijk maken om bestaande icoontjes een persoonlijk tintje te geven. Bij Plaster (via www.2manyrobots.com/plaster) sleep je eerst de afbeelding die je op een map wilt plakken (als een soort pleister) naar het app-venster. Daarna sleep je een bestaande map naar Plaster. Via het kleine pijltje rechts krijg je aanvullende opties. Rechts naast ‘Grayscale’ kun je bijvoorbeeld kiezen of je een donker, licht of helemaal geen map-icoontje als canvas voor je icoontje gebruikt moet worden. Via de knop ‘Preview’ krijg je eerst nog een voorvertoning.

Verander het icoontje van je gebruikersaccount

1 Je gebruikersicoontje

De foto die macOS op het loginscherm toont, vervang je gemakkelijk door een eigen afbeelding. Hiervoor open je de ‘Systeemvoorkeuren’ en ga je naar het onderdeel ‘Gebruikers en groepen’.

2 Aanpassen

Kies links je gebruiker en sleep vervolgens een willekeurige afbeelding naar het gebruikersicoontje in het venster. Vervolgens verschijnt er een menu waarmee je de uitsnede kunt aanpassen.

3 Meer!

Je kunt overigens ook gewoon op je gebruikersicoontje klikken voor hetzelfde scherm. Vanuit hier kies je andere standaardafbeeldingen of maak je een nieuwe foto via je FaceTime HD-camera.


&

Zet het Dock en de menubalk naar je hand

De menubalk en het Dock van macOS gebruik je constant. Zo pas beide aan je wensen aan.

Pas je Dock aan

Via de instellingen van het Dock zorg je ervoor dat het zich precies zo gedraagt zoals jij dat wilt. Ctrl-klik op een zwarte scheidingslijn in het Dock en kies ‘Dock-voorkeuren’. Hier vind je alle onderstaande opties.

Grootte en vergroting

Versleep de schuifregelaar bij ‘Grootte’ om de standaardgrootte van het Dock in te stellen. Zet je ook nog een vinkje bij ‘Vergroting’ dan wordt het Dock vergroot zodra je de muiscursor erboven houdt. Deze vergroting pas je ook met een schuifregelaar aan.

Positie op het scherm

Waar wil je je Dock hebben? Standaard staat vind je hem natuurlijk onder aan het scherm, maar sommige mensen zweren bij een Dock links of rechts op het scherm. Qua gedrag verandert er verder niks, dus het is gewoon een kwestie van smaak en eventueel ergonomie.

Animaties

Het effect voor het minimaliseren van vensters is standaard ‘Geest uit fles’ maar desgewenst kies je voor het eenvoudigere ‘Glijdende schaal’. Daarnaast kun je het springen van icoontjes bij het openen deactiveren.

Verbergen?

Liever het Dock alleen zien als je het nodig hebt? Schakel ‘Toon/verberg automatisch’ in. Nu verschijnt het Dock pas als je de muiscursor naar de rand onder in het scherm beweegt.

Gedrag

Sommige gedragingen van het Dock zijn ook aan te passen. Wil je vensters altijd in app-icoontje zelf minimaliseren? Vink ‘Minimaliseer vensters in appsymbool’ aan. Verder kun je de bolletjes voor geopende apps deactiveren, en de recent gebruikte apps verbergen. Het maakt je Dock wat rustiger.

Afstandhouders toevoegen in het Dock

Als je veel apps in het Dock plaatst, dan wordt het daar snel een grote bende. Met een trucje voeg je echter afstandhouders toe om de boel een beetje te groeperen. Hiervoor heb je de app Terminal nodig. Voer hier de volgende opdracht in:

defaults write com.apple.dock persistent-apps -array-add ‘{“tile-type”=”spacer-tile”;}’; killall Dock

Hiermee wordt het Dock opnieuw gestart en de instellingen ervan aangepast. Links in het Dock heb je nu een lege plek die je vrij kunt verplaatsen. Wil je in het rechter gedeelte van het Dock een afstandhouder? Dan verander je ‘persistent-apps’ in ‘persistent-others’. En wil je een smallere afstandhouder? Dan verander je ‘spacer-tile’ in ‘small-spacer-tile’. Herhaal bovenstaande opdracht om zo veel afstandhouders toe te voegen als je wilt. Verwijderen is net zo gemakkelijk als bij apps: sleep de afstandhouder gewoon uit het Dock.

Pas de menubalk aan

1 Menubalk verbergen

Net als het Dock kun je ook de menubalk verbergen. Deze optie vind je zelfs in hetzelfde venster van ‘Systeemvoorkeuren>Dock en menubalk>Dock en menubalk’. Onderin zet je een vinkje bij ‘Toon/verberg de menubalk automatisch’.

2 Activeer icoontjes

In het geopende venster pas je ook aan welke icoontjes allemaal rechtsboven in de menubalk getoond moeten worden. Selecteer een onderdeel links en vink aan dat bijvoorbeeld ‘Synchrone weergave’ altijd getoond moet worden.

3 Snel opruimen

De volgorde van deze icoontjes aanpassen kan overigens nog sneller. Versleep deze gewoon met ingedrukte Cmd-toets. Om een icoontje te verwijderen, sleep je het uit de menubalk en verdwijnt het met een ‘poef’.

4 Icoontjes combineren

Als je te veel icoontjes in de menubalk hebt, kun je deze met het appje Vanilla (www.matthewpalmer.net/vanilla) combineren in één icoontje. Via een driehoekje klap je deze uit of in.

Geef je menubalk kleur

Sinds macOS Big Sur is de menubalk behoorlijk transparant. Daardoor heeft de gekozen achtergrondafbeelding meer invloed op de kleur en leesbaarheid van de menubalk. Via ‘Systeemvoorkeuren>Toegankelijkheid’ schakel je onder ‘Beeldscherm’ de optie ‘Verminder doorzichtigheid’ in. Maar het blijft behelpen, omdat daarmee ook Dock en zijbalken een vaste kleur krijgen. Flexibeler ben je met de app Boring Old Menu Bar (www.publicspace.net). Daarmee kies je een eigen kleur en krijg je afzonderlijke instellingen voor de lichte en donkere weergave. Maar voor al dat moois ben je wel een tientje kwijt.


Maak je Mac-vensters mooi

Aan de vensters van Finder en andere apps valt niets aan te passen? Zeker wel!

Pas de lichte en donkere weergave en kleuren van apps en vensters aan

1 Licht of donker

Open ‘Systeemvoorkeuren>Algemeen’ en kies bovenin tussen de lichte of donkere weergave van macOS. Hiermee kleuren alle vensters of grijs of bijna zwart. Desgewenst wissel je ook ‘Automatisch’ tussen de weergaven, afhankelijk van het moment van de dag.

2 Accentkleur

Bij ‘Accentkleur’ en ‘Markeringskleur’ pas je verder de kleuren aan waarmee macOS bijvoorbeeld gekozen menu-items en geselecteerde bestanden markeet. Kies je bij ‘Accentkleur’ voor de optie ‘Meerdere kleuren’, dan gebruikt macOS per app een passende kleur.

3 Achtergrond

Een belangrijke optie is ‘Sta weergave van achtergrondafbeelding in vensters toe’. Werk je vaak met screenshots? Schakel deze optie dan uit voor vensters in neutraal grijs, zonder een doorschemerende achtergrond.

Selectief lichte en donkere vensters

Voor nog meer flexibiliteit bij de weergave van vensters zorgt de app Night Owl (https://nightowl.kramser.xyz). Hiermee kun je er namelijk voor kiezen dat sommige apps altijd een lichte weergave moeten hebben, of altijd een donkere.

Verander het uiterlijk van Finder-mappen

1 Hoe ziet een map eruit?

Open een willekeurige map. Zoals je wellicht weet, schakel je met de knoppen bovenin tussen de symbool-, lijst-, kolom- en galerie-weergave. Maar er is meer mogelijk.

2 Weergaveopties

Toets Cmd+J in en je krijgt de weergaveopties voor deze Finder-map te zien. De opties verschillen een beetje op basis van het eerder gekozen uiterlijk, maar je kunt bijvoorbeeld altijd de sortering en tekstgrootte aanpassen.

3 Achtergrondafbeelding

De leukste optie heb je uitsluitend in de symboolweergave. Onderin staat ‘Achtergrond’. Kies hier voor een vaste ‘Kleur’ of voor een ‘Afbeelding’. Sleep die afbeelding gewoon naar het vierkant.

Let op de grootte: ommdat de achtergrondafbeelding zich niet aan de venstergrootte aanpast, moet je erop letten dat de gekozen afbeelding wel groot genoeg is. Anders houdt die gewoon op en heb je weer een saaie witte achtergrond.

Achtergrond voor de startpagina van Safari

Sinds macOS Big Sur kun je Safari ook een eigen achtergrondafbeelding voor de startpagina meegeven. Klik op de startpagina van Safari op de knop met de regelaars rechtsonder, vink ‘Achtergrondafbeelding’ aan. Kies vervolgens een van de kant-en-klare afbeeldingen of voeg een eigen achtergrond toe.


Meer widgets op je Mac

Niet alleen in iOS kregen de widgets een opfrisbeurt, ook op de Mac is dit het geval.

Voeg nieuwe widgets toe op je Mac

1 Berichtencentrum

De widgets van macOS vind je in het Berichtencentrum. Je roept het op door op de klok in de menubalk te klikken, of door met twee vingers boven de rechter rand van het trackpad naar links te vegen.

2 Widgets

Scrol in het Berichtencentrum helemaal naar beneden en kies ‘Wijzig widgets’. Er verschijnt een doorzoekbare lijst met daarin alle apps die een widget hebben. In het midden zie je voorvertoningen.

3 Toevoegen

Bij sommige widgets kun je nog een formaat kiezen via de knoppen ‘K’, ‘N’ en ‘G’ eronder. Klik je op de widget zelf, dan voeg je deze toe aan je Berichtencentrum. Of je sleept de widget gewoon naar rechts.

4 Aanpassen

Klik je op de toegevoegde widgets aan de rechterkant, dan draaien deze om en kun je aan de ‘achterkant’ diverse instellingen aanpassen. Bij ‘Wereldklok’ bijvoorbeeld de weergegeven locaties wereldwijd.

Lijst met coole widgets

Een selectie met apps die praktische widgets hebben, vind je in de Mac App Store. Zoek daar naar ‘Widgets’ en open het verhaal ‘Widgets krijgt een update’. Dit lijstje wordt regelmatig aangevuld met nieuwe apps.

Ontwerp je eigen widgets

1 Widgy

Met de app Widgy (Mac App Store) ontwerp je je eigen widgets voor macOS. De app is overigens ook beschikbaar voor iOS en biedt iets meer opties dan Widgetsmith dat al eerder in iCreate voorbijkwam.

2 In de app

Open Widgy en kies beneden de tab ‘Aanmaken’. Klik vervolgens op ‘Maak Een Nieuwe Widgy’ of kies een van de voorbeelden onderin om die aan te passen. Daarna zie je links de widget waarbij je onderdelen kunt verplaatsen of selecteren.

3 Aanpassen

In de rechterzijbalk bepaal je de inhoud en het uiterlijk van het gekozen onderdeel. Wij voegen echter een nieuw onderdeel toe waarin de titel van het liedje staat dat in Muziek wordt afgespeeld.

4 Nieuw

Had je al een onderdeel geselecteerd? Klik dan eerst op het pijltje linksboven in de zijbalk om naar de ‘hoofdlaag’ te gaan. Ga naar de tab ‘Lagen’ en klik op het plusje. Selecteer ‘Tekst’.

5 Inhoud

Versleep het tekstveld naar de gewenste positie. Via de tab ‘Gegevens’ bepaal je de inhoud. Ga onderin in de lijst naar ‘Apple Music’ en kies ‘Nummer (Nu Aan Het Spelen). Eventueel vraagt Widgy nu toegang tot je muziek.

6 Opmaak

Wil je een tekstje vóór de titel (zoals ‘Song:’)? Voer die in bij ‘Tekst>Voorvoegsel’. Via de tab ‘Kader’ bepaal je de grootte van het tekstveld en indirect ook de lettergrootte. Font en uitlijning kies je onder ‘Tekst’.

7 Kleur

Via de tab ‘Kleur’ bepaal je de tekstkleur. Als je in de sub-tab ‘Aangepast’ een eigen kleurveld aanmaakt, kun je voor de lichte en donkere weergave afzonderlijke kleuren instellen.

8 Finetunen

Voor de finetuning gebruik je het tabblad ‘Effecten’ en voeg je een slagschaduw of transparantie toe. Ben je tevreden? Sla dan het geheel op door op de pijl linksboven in de zijbalk te klikken.

9 Instellen

Ga in het hoofdvenster naar de tab ‘Beheren’ en klik op een leeg item dat de grootte heeft van je widget. Kies de widget die je zojuist hebt gemaakt. Nu voeg je die toe zoals in de workshop hiervoor.

Ontdek nog meer

Op de tab ‘Explore’ vind je al een hoop kant-en-klare widgets om te importeren. Eigenlijk alleen jammer dat je bij de gratis versie van Widgy maar één widget van de app in je Berichtencentrum mag hebben. Wil je er meer, dan betaal je eenmalig € 5,49.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar