Terug naar MacBook-oplader kapot: welke oplader heb je nodig?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

MacBook-oplader kapot: welke oplader heb je nodig?

Door Ward Edema19 november 2021 10:002 min. leestijd0

Je oplader gaat een keer kapot: een gebroken kabel, een falende aansluiting … er kan van alles misgaan. Zo kies je vervanging voor je MacBook-oplader.

MacBook welke oplader

De keuze is reuze

Ten eerste moet je achterhalen welke oplader je nodig hebt. Niet alleen moet je weten of je MacBook een MagSafe 1 (in T-vorm of L-vorm), MagSafe 2 of usb-c-aansluiting heeft, maar ook hoeveel wattage je nodig hebt.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Gelukkig heeft Apple een handig overzicht gemaakt op zijn website, waar je exact kunt zien welke oplader bij welke MacBook hoort. Daarbij is het handig om eerst via het Apple-logo linksboven in macOS op ‘Over deze Mac’ te klikken en te kijken welk model je hebt. Dit staat daar onder de versienaam van je besturingssysteem.

Priemo MagSafe

Nog makkelijker is om te kijken naar je huidige oplader. Hier staat namelijk exact op wat voor aansluiting hij heeft, en hoeveel wattage. Dan weet je direct wat je nodig hebt!

De ene lader is de andere niet

Als je eenmaal hebt vastgesteld welke MacBook-oplader je nodig hebt, is het van belang dat je er eentje koopt met alle juiste certificeringen. Het lijkt misschien aantrekkelijk om een oplader te bestellen vanuit bijvoorbeeld China, maar er is dan een kans dat je een potentieel brandgevaar in huis haalt. Bovendien kan zo’n lader schadelijk zijn voor je MacBook-batterij.

Je kunt dan natuurlijk naar de opladers van Apple zelf kijken, maar een feit is dat deze behoorlijk aan de prijs zijn. MagSafe-opladers zijn maar liefst € 85, en voor een usb-c-lader met bijbehorende kabel ben je al snel meer dan € 110 kwijt.

Priemo usb-c

Gelukkig is er een alternatief van Priemo: MacBook-opladers die voldoen aan alle Europese certificeringen, maar tegelijkertijd een stuk aantrekkelijker geprijsd zijn dan de opladers van Apple. Priemo maakt 45w-, 60w- én 85w-opladers met MagSafe 1 of MagSafe 2, evenals een 60w usb-c-oplader. Je vindt de verkooppunten van Priemo MacBook-opladers via de Priemo Store Locator.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar