Terug naar Mooie fietsroute uitstippelen met Komoot op de iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Mooie fietsroute uitstippelen met Komoot op de iPhone

Door Sven Lamers2 juni 2017 08:433 min. leestijd2

Het weekend komt er weer aan, tijd om te fietsen, mountainbiken of wielrennen. En ook daarbij komt de iPhone van pas: Komoot is de fiets-app die je hebben moet. Het is een reisgids, navigatiesysteem en fietcomputer in één. Komoot is gratis te downloaden in de App Store. Je eigen provincie krijg je cadeau, daarnaast zijn er grotere regio’s voor 8,99 euro. De hele wereld heb je voor 30 euro op je stuur. Wij laten je zien hoe je een fietsroute uitstippelt.

1. Account Komoot aanmaken

Fiets app iPhone: Komoot

Komoot is een sociaal netwerk voor fietsers, daarom heb je een account nodig. Kies een van de opties en volg de stappen die nodig zijn voor het maken van een account. Sta daarna toe dat de app je locatie mag bijhouden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Kies de regio om te fietsen

Kies de regio waar je wilt fietsen

Dit is het hoofdscherm van Komoot. Tik rechtsonder op ‘Regions’, daar kun je namelijk ontgrendelen dat je alle routes binnen jouw provincie offline mag gebruiken. Extra regio’s kosten geld.

3. Fiets of mountainbike?

Fietsen, mountainbiken of wielrennen

Ga weer terug naar het tabblad ‘Plan’ en tik linksboven op de medaille. Kies hier alvast je passendste fietssoort. Maakt het je niet zo veel uit, dan is het generieke ‘Bicycle’ prima.

4. Verkennen

Verken Komoot

Verken nu de kaart. Overal duiken rode bolletjes op met een fiets erin. Tik op een aantal en zoek een bestemming die je leuk lijkt. Tik vervolgens op de foto, niet op de twee knoppen onderin.

5. Kant-en-klare fietsroutes

Fietsroutes Komoot

Een eigen route maak je via ‘Plan a Tour’, maar gemakkelijker zijn de kant-en-klare fietstochten onderin. Hierbij krijg je een leuke route die langs de bezienswaardigheid gaat. Minder handig zijn de vaste start- en eindpunten.

6. Eigen fietsroute uitstippelen

fietsroute uitstippelen

Na een tik op ‘Plan a Tour’ kies je de optie ‘Take Me There’. Bovenin selecteer je een ‘Fitness Level’, deze past de routeberekening aan. Met een tik op ‘Add Waypoint>Choose On Map’ voeg je nog meer bestemmingen toe.

7. Overzicht

Je fietsroute

Onderin vind je een overzicht van de route: hoe lang is deze en via wat voor wegen fiets je. Ben je tevreden, start dan de navigatie met de grote, groene knop onderin: ‘Start Navigation’

8. Fietsnavigatie iPhone

Fietsnavigatie iPhone

Tijdens het navigeren krijg je gesproken instructies (in het Engels). Via de drie puntjes geef je aan dat je in plaats van via spraak, instructie-notificaties wilt ontvangen. Na het fietsen wordt de route toegevoegd aan je profiel.

Deze workshop komt uit het artikel ‘Met de iPhone op de fiets’ in iCreate 88. Het blad is te koop in onze webshop.

iCreate 88
iCreate 88
Geef Foto’s extra opties
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Henk
Lezer
Henk

Ik heb hem gedownload maar snap het niet, 1 regio gratis wat wordt bedoeld met regio een dorp een wijk want ik kan niet op provincie selecteren Een regio pakket kost 8,99 heb ik dan alle dorpen in een provincie ? Ik moet namelijk voor elke regio 3,48 betalen Wat kost deze app als ik bv tien keer per Jaar ergens in Nederland een rondje wil gaan fietsen ? Steeds 8,99 plus 3,48 waarom altijd zo ingewikkeld, ik ben tegenwoordig bang van die marketing apps die op slinkse wijze heel veel geld kosten Ik weet niet of komoot er zo… Lees meer »

Emile
Lezer
Emile

Ik kan me jouw bezorgdheid voorstellen, maar in dit geval is het onterecht. Ook ik weet niet precies wat Komoot met regio bedoeld al kan ik me vaag herinneren dat als je de regio optie kiest de app laat zien welk gebied wordt afgdekt. Ik vond het aantrekkelijker gelijk de werelddekking te kopen. Dit is een eenmalige uitgave! Wel probeert de app je dan nog voor een Pro versie te interesseren die niet eenmalig is. Hiervan heb en zal ik geen gebruik maken.