Terug naar iTip: Waar is de ‘terug’-knop op de iPhone?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Waar is de ‘terug’-knop op de iPhone?

Door Annemiek Lourensen2 november 2022 09:352 min. leestijd0

Ben je overgestapt van een Android-toestel naar een iPhone, dan ben je vast op zoek naar de ‘terug’-knop. Want waar is dat fijne knopje gebleven, waarmee je direct terugkeert naar de vorige pagina? Wij hebben het antwoord.

Terug knop iPhone

iPhone ‘terug’-knop?

Android-toestellen staan bekend om de zogenaamde ‘terug’-knop. De naam zegt het al: tikken gebruikers hierop, dan keren zij terug naar de vorige pagina in een browser, app of ander deel van het besturingssysteem. Bijvoorbeeld als je op een website zit en terug wilt naar de zoekmachine. Soms zitten de knoppen fysiek op het toestel, maar tegenwoordig worden ze meestal virtueel in het scherm geplaatst.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Op de iPhone werkt dit allemaal net wat anders. Een echte, fysieke ‘knop’ is er niet. Dat past ook niet bij Apple’s stijl, want ondertussen is zelfs de thuisknop er al op de meeste toestellen uitgesloopt. In plaats daarvan heeft Apple iets anders bedacht, en dat is puur een kwestie van wennen.

Hoe keer je terug naar de vorige pagina?

Geen terug-knop dus, maar uiteraard is er wel een andere manier om naar de vorige pagina te navigeren. Sterker nog, er zijn er zelfs twee, afhankelijk van de situatie. Dit zijn je opties:

  • Leg een vinger op het meest linkerdeel van het scherm, net tegen de rand aan. Veeg deze vervolgens naar rechts om de huidige pagina weg te swipen. Nu beland je weer op de vorige pagina. Deze optie werkt in alle Apple-apps, maar de meeste apps van derden zijn ook compatibel.

Terug knop iPhone

  • In sommige apps en browsers zie je linksboven in de hoek een pijltje naar links. Meestal met de naam van de app er net naast. Tik hierop, en je keert ook dan terug naar de vorige pagina. De App Store is daar een goed voorbeeld van: heb je naar een specifieke app gezocht, dan vind je linksboven een optie om weer verder te zoeken. Ook in een browser als Safari, zoals je hierboven ziet.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van zulke iPhone-tips? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar