Terug naar iTip: Beveilig een iPhone-app met een toegangscode
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Beveilig een iPhone-app met een toegangscode

Door Koen van Ekeren18 januari 2019 15:102 min. leestijd3

Waarschijnlijk ben je niet de enige die je iPhone of iPad kan ontgrendelen – je partner weet bijvoorbeeld ook je toegangscode. Maar misschien heb je liever niet dat hij of zij in bepaalde apps kan neuzen, zoals WhatsApp. Wat je dan kunt doen, is een iPhone app beveiligen met een toegangscode.

iPhone app beveiligen

Eigenlijk heeft Apple geen functie ingebouwd om een app af te schermen met een code of wachtwoord, maar door de introductie van Schermtijd in iOS 12 is er een omweg.

iPhone app beveiligen

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  • Eerst zorg je dat Schermtijd ingeschakeld staat. Open daarvoor de Instellingen-app van je iPhone, en tik op ‘Schermtijd’.
  • Schakel de functie in en tik op ‘Gebruik toegangscode voor schermtijd’. Voer een toegangscode in en onthoud deze goed.

Heb je Schermtijd voor het eerst geactiveerd? Open dan even de app die je wilt beveiligen, zodat de app voorkomt in de statistieken van Schermtijd. Daarna kun je de iPhone app beveiligen door het volgende te doen:

  • Ga terug naar ‘Instellingen>Schermtijd’ en tik bovenaan op de statistieken.
  • Tik onder ‘Meest gebruikt’ op de app die je wilt blokkeren en kies ‘Voeg limiet toe’.
  • Voer je toegangscode in, stel de limiet in op ‘0 uur en 1 minuut’ en kies ‘Voeg toe’.

app iPhone beveiligen

Helaas is de limiet niet in te stellen op 0 minuten, dus de eerste minuut blijft de app onbeschermd. Open de app aan het begin van een dag van een minuutje – daarna is er de rest van de dag de toegangscode nodig om te app te kunnen gebruiken. Je ziet dan het volgende:

App iPhone beveiligen

Zelf kun je de app gewoon blijven gebruiken door de app te openen en op ‘Vraag om meer tijd’ te tikken, waarna je je toegangscode invoert. Je kunt de app dan bijvoorbeeld een kwartier gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de app dan ook een kwartier onbeschermd is – óók als je de app na een minuut al afsluit.

Een ideale beveiligingslaag is het dus niet, maar iOS biedt (nog) geen betere optie. Wanneer je je foto’s wilt beveiligen tegen nieuwsgierige ogen, kun je beter een app gebruiken om de plaatjes achter slot en grendel te zetten.

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
bert
Lezer
bert

Ik wil graag vooral de wachtwoorden app beveiligen maar die optie is er niet. Ook kan de ‘instellingen’ app niet apart beveiligd worden. 🙁
Veel mensen zijn tegenwoordig single en zijn thuis geen beveiligingscode nodig. Ik zoek een manier waarmee mijn iPhone automatisch vergrendeld zodra ik mijn eigen wifi netwerk verlaat. Dat lijkt mij een vrij logische aanvulling op de beveiliging van iPhone.

Lollie
Lezer
Lollie

ok
leuk voor jou

Oke
Lezer
Oke

Snapchat werkt niet