Terug naar iTip: Zo maak je Apple Pay veiliger op je Apple Watch
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Zo maak je Apple Pay veiliger op je Apple Watch

Door Sven Lamers4 december 2019 13:513 min. leestijd0

Het is je vast niet ontgaan: de Nederlandse Consumentenbond waarschuwt voor het gebruik van Apple Pay op de Apple Watch. Volgens de bond zouden dieven je Apple Watch kunnen stelen en vervolgens allerlei betalingen kunnen uitvoeren – zonder enkele limieten. Is het echt zo erg, of is de Consumentenbond vooral paniek aan het zaaien? Wij leggen uit wat er aan de hand is en geven een gouden tip.

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

apple watch apple pay

Apple Pay op de Apple Watch

Het leuke aan Apple Pay is het gemak waarmee je betalingen doet. Ontgrendel je iPhone of Watch, houd hem bij een NFC-terminal en je betaalt. Zelfs bij hogere bedragen is geen pincode vereist omdat de verificatie via je Apple-apparaat gebeurt. En daarin zit volgens de Consumentenbond juist het gevaar. Hun scenario is een beetje vergezocht, maar het is wel een mogelijkheid waarmee dieven daadwerkelijk Apple Pay op je Apple Watch kunnen gebruiken. Dat werkt als volgt.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Apple Pay-betalingen met een gejat apparaat

Zoals gezegd werken Apple Pay-betalingen alleen als het apparaat dat je ervoor gebruikt ontgrendeld is. Jat een dief je iPhone, dan kan die er vervolgens niet mee betalen omdat de telefoon vergrendeld is. In principe geldt dat ook voor de Watch. Deze blijft ontgrendeld zolang je hem om je pols draagt, maar zodra je hem afdoet (of hij gestolen wordt), vergrendelt die automatisch. Maar! Er bestaat een instelling waarmee je Watch ontgrendeld wordt zodra jij ook je iPhone ontgrendelt. Een dief steelt dus je Watch, doet hem meteen om en wacht bij jou in de buurt totdat je je iPhone ontgrendelt. Daarna blijft de Watch ontgrendeld en kan de dief dus betalingen uitvoeren. Er is heel veel voor nodig om het zo ver te laten komen, maar het kan wél.

Zo voorkom je het

De gemakkelijkste manier om dit te voorkomen, is de optie voor het automatische ontgrendelen van de Watch uit te zetten. Dat staat standaard uit, maar eventueel heb je het aangezet. Je vindt de optie in de Watch-app op de iPhone, op het tabblad ‘Mijn Watch’ bij ‘Toegangscode>Ontgrendel met iPhone’. Staat dit uit, dan kan een dief op geen enkele manier een gestolen Watch ontgrendelen – tenzij die de toegangscode weet natuurlijk.

Ontgrendel met iPhone

Apple Pay achteraf uitzetten

Had je de optie geactiveerd en is je Apple Watch, met geactiveerde Apple Pay, recent gestolen? Deactiveer Apple Pay dan zo snel mogelijk voor je Watch. Dat doe je via iCloud.com. Log daar in met je Apple ID en ga naar de instellingen. Kies daarna je Apple Watch bij je devices en verwijder je Apple Pay-betaalpas.

Bron: Consumentenbond

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Pay
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar