Terug naar Zo stel je een Apple TV of iPad in als HomeKit woninghub
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zo stel je een Apple TV of iPad in als HomeKit woninghub

Door Koen van Ekeren28 februari 2020 08:412 min. leestijd0

Om je HomeKit-producten op afstand te bedienen en automatiseringen aan te kunnen maken, stel je een Apple TV (4e generatie of nieuwer) in als woninghub. Heb je geen Apple TV, dan kun je ook je iPad gebruiken als middelpunt van je woning.

HomeKit Apple TV hub

Wanneer je een HomeKit woninghub instelt, is het belangrijk dat het apparaat altijd in huis blijft en met je eigen wifi-netwerk is verbonden. Daarom is een Apple TV als woninghub ideaal. Dit moet je daarvoor doen:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  1. iCloud-sleutelhanger moet geactiveerd zijn om je Apple TV te gebruiken als woninghub. Controleer dit in de Instellingen-app. Tik boven op je naam en kies ‘iCloud>Sleutelhanger’.
  2. Wanneer je voor het eerst je Apple TV aansluit, krijg je een optie om hem via je -iPhone te configureren. Hiermee worden alle gegevens toegevoegd die je nodig hebt.
  3. Nu je met je Apple TV bent ingelogd bij iCloud, configureert de Apple TV zichzelf automatisch als woninghub. Je controleert dit door op je Apple TV naar ‘Instellingen>Gebruikers en accounts>iCloud’ te gaan. Hier moet ‘Mijn huis’ ‘Verbonden’ zijn.
Meer weten over HomeKit?
Bekijk dit dossier

iPad als HomeKit woninghub

Als je een iPad hebt die altijd thuis is, dan kun je deze ook configureren als woninghub. Zorg dat je de Woning-app op je iPad hebt staan en je hier tenminste één HomeKit-accessoire hebt toegevoegd. Open daarna de Instellingen-app, kies voor ‘Woning’ en schakel ‘Gebruik deze iPad als woninghub’ in.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
HomeKit
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar