Terug naar iOS 16 Mail-app: je mails intrekken (en nog veel meer nieuwe functies)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iOS 16 Mail-app: je mails intrekken (en nog veel meer nieuwe functies)

Door Laura Grootaarts14 september 2022 08:253 min. leestijd0

Nu iOS 16 uit is, heeft je iPhone allerlei functies gekregen waardoor hij nog handiger is geworden. De app Mail heeft bijvoorbeeld enkele nieuwe opties waarvan je straks denkt: hoe heb ik ooit zonder gekund? De functies komen overigens ook naar de Mail-app op de Mac, in macOS Ventura. Dit zijn de beste vernieuwingen van iOS 16 in Mail!

iOS 16 mail

1) Een mail intrekken

Het overkomt iedereen wel eens: je verstuurt een mail en denkt: oh nee, ik ben iets vergeten. Of er zit een foutje in. Geen probleem: je hebt tien seconden de tijd om een zojuist verzonden mail weer in te trekken en hem te dubbelchecken (of compleet te annuleren). Dit doe je door onderin op ‘Maak verzenden ongedaan’ te tikken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2) Nooit meer een bijlage vergeten

Een mail intrekken? Dat is handig als je je realiseert dat je de bijlage vergeten bent. Ho wacht: dat is een slecht voorbeeld! Want in iOS 16 krijg je ook een waarschuwing als je iPhone vermoedt dat er een bijlage ontbreekt.

3) Een mail inplannen

Voor de mensen die op vrijdagmiddag om vier uur nog een ellenlange mail versturen waar je collega het hele weekend stress door ervaart: je kunt straks ook een mail inplannen voor een moment ergens in de toekomst. Houd de verzendknop langer ingedrukt en kies een beter moment. Maandagochtend net na de koffiepauze, suggereren wij.

4) Een mail ‘snoozen’

Heb je op dit moment geen tijd voor een binnenkomende mail, maar is hij wel belangrijk? Zo’n bericht kun je voortaan snoozen: houd hem ingedrukt in je mailbox en tik op ‘Houd stil’. Hij verschijnt dan later opnieuw in je mailbox.

5) Verrijkte content

Mail ziet er visueel aantrekkelijker uit door verrijkte content. Voeg je bijvoorbeeld een linkje toe? Dan zie je daarvan een voorvertoning in de mail. Die maakt in één oogopslag duidelijk naar wat voor website je linkt. De verrijkte content is ook zichtbaar bij de verbeterde zoekfunctie: die toont voorvertoningen van linkjes en documenten.

Lees meer over iOS 16

Weten welke nieuwe functies je iPhone nog meer heeft gekregen in iOS 16? Ontdek dit in de volgende artikelen:

Wil je meer nieuws en tips over iOS 16 direct in je mailbox, abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar