Terug naar iTip: Zo schakel je gegroepeerde meldingen in (of uit) op je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Zo schakel je gegroepeerde meldingen in (of uit) op je iPhone

Door Laura Grootaarts23 oktober 2018 14:022 min. leestijd0

Lopen jouw toegangsschermen Berichtencentrum ook vol met meldingen van divers pluimage? Zie je door de bomen het bos niet meer? Apple helpt je om orde in de chaos te scheppen. iOS 12 laat je meldingen groeperen; dan staat het niet meer zo door elkaar. In deze iTip leggen we uit waar je de gegroepeerde meldingen kunt in- of uitschakelen.

Gegroepeerde meldingen iPhone

In iOS 12 worden meldingen voortaan standaard gegroepeerd weergegeven, je hoeft er niks voor te doen. Veeg vanuit middenboven op het scherm omlaag voor een geschiedenis van al je berichten. Je zal zien dat meerdere berichten van één app niet onder elkaar staan, maar gegroepeerd worden weergegeven. Tik erop om de groep uit te klappen; de berichten verschijnen dan onder elkaar.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Ben je hier geen liefhebber van? Dan kun je de gegroepeerde meldingen uitschakelen via ‘Instellingen>Berichtgeving’. Tik op een app, en zet ‘Meldingen groeperen’ op ‘uit’.

Stille meldingen

gegroepeerde meldingen inschakelen

Een ander nieuwigheidje van de notificaties zijn de stille meldingen. Krijg je een melding van een app die je voortaan het zwijgen wilt opleggen? Veeg de melding naar links, en tik op ’Beheer’. Kies hier voor ‘Lever stil af’. Stille meldingen verschijnen vervolgens alléén in het Berichtencentrum en in de app waaruit ze afkomstig zijn. De piepjes, bliepjes en dergelijke blijven dus achterwege.

Deze tip komt uit iCreate 102:

iCreate 102
iCreate 102
iPhone XS, iPhone XS Max & iPhone XR: het complete overzicht
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Praat mee!

avatar