Terug naar Foto’s van iPad naar computer (Mac en pc)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Foto’s van iPad naar computer (Mac en pc)

Door Sven Lamers28 juli 2015 10:372 min. leestijd3

Met je iPad maak je in een handomdraai goede foto’s (en video’s). Maar hoe krijg je die dan op de computer? Het overzetten van foto’s van iPad naar computer is zo gepiept, je hebt er namelijk alleen de bijhorende usb-kabel voor nodig. In deze workshop leggen we uit hoe je je foto’s van iPad overzet naar een Windows-pc en naar een Mac, indien je geen gebruikmaakt van iCloud-fotobibliotheek of Fotostream.

Meer tips:

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12

Let op: Als je je iPad voor het eerst op een Mac of pc aansluit, moet je op de tablet eerst bevestigen dat je deze computer vertrouwt. Op een Mac verschijnt anders helemaal niets, onder Windows krijg je foutmeldingen.

De iPhone 13 Mini nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €12,50 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

1. Foto’s van iPad naar Windows

Foto's van iPad naar WindowsWe beginnen op een Windows-computer. Kies na het aansluiten van je iPad met de usb-kabel in het venster ‘Automatisch afspelen’ voor de optie ‘Afbeeldingen en video’s importeren met Windows’.

2. Map kiezen in Windows

Map voor foto's WindowsKlik vervolgens op ‘Instellingen voor importeren’ en kies de map waarin je alles wilt opslaan. Standaard is dit de map ‘Mijn Afbeeldingen’, maar je kunt ook elke andere map kiezen. Desgewenst kun je de foto’s labelen met een naam zodat je ze makkelijk terug kunt vinden.

3. Importeren in Windows

Foto's iPad importeren in WindowsZorg dat er geen vinkje staat voor ‘Altijd wissen van het apparaat na het kopiëren’, tenzij je wilt dat de foto’s na het importeren niet meer op de iPad staan. Klik daarna op ‘OK’ en ‘Importeren’.

4. Foto’s van iPad naar Mac

Foto's van iPad naar MacZodra je de iPad aansluit op een Mac verschijnt automatisch het programma Fotolader. Is dat niet het geval, start het programma dan op vanuit de Finder-map Programma’s.

5. Map kiezen op Mac

Map foto's op MacKies onder in het venster de map waarin je de foto’s en video’s wilt opslaan. Standaard is dit ‘Afbeeldingen’, maar je kunt ook elke andere map of locatie kiezen.

6. Importeren naar Mac

Foto's importeren in MacLinksonder in het venster geef je aan of de foto’s en video’s na het importeren moeten worden gewist of niet. Klik daarna op ‘Importeer alles’ en wacht totdat alles is overgezet.

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €12,50 korting per maand!

• €96 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jaap
Lezer
Jaap

Een Mac heeft standaard Fotolader, hiermee kun je makkelijk de foto’s overzetten die jij wil.

WilcoVx
Lezer
WilcoVx

Het is simpel en gebruikersvriendelijk als het maar kan zijn en toch is het goed dat dit weer even als *Workshop-Tip* hier te lezen is.
En dit (!) is dus dan ook een echte ‘backup maken’ van je mooie mobiele foto’s, niet dat gedoe met die cloud.

Overigens beste is om aparte map voor video’s aan te maken lijkt me. 😉

Johan Fiddelaers
Lezer
Johan Fiddelaers

Wanneer ik iPhone aansluit op macbook dan laat Foto en Fotolader sinds kort geen foto’s van mijn iPhone meer zien in beide programma’s, dus kan ik ook geen foto’s meer importeren. Ik heb van alles geprobeerd. Wat moet ik doen? Wat zijn de correcte instellingen?