Terug naar Formule 1 kalender 2018 in je agenda zetten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Formule 1 kalender 2018 in je agenda zetten

Door Daan Jeuken13 maart 2018 10:522 min. leestijd0

Volgend weekend gaat de Formule 1 weer van start! Na vier lange maanden wachten mogen de F1-liefhebbers en Max Verstappen-fans weer op het puntje van hun stoel gaan zitten, voor de eerste van 21 races. Maar let op: dit seizoen zijn de aanvangstijden van alle races gewijzigd. Voor de meeste Europese races heeft het traditionele 14:00 plaatsgemaakt voor 15:10. Wil jij dit jaar geen race missen, maar ook geen uur te vroeg voor de buis zitten, zet dan de Formule 1 kalender 2018 in je (iCloud-)agenda.

1. Formule 1 kalender 2018

Om in één keer zo’n seizoen in je agenda te zetten, maak je gebruik van zogeheten abonnementen (geheel gratis overigens). Je vindt ze via internet, de handigste vonden wij op www.f1calendar.com.

2. Tijdzone selecteren

Met die intercontinentale races, is het wel zo prettig dat je de Nederlandse tijden in je agenda hebt staan. Klik boven de kalender op ‘Change’ en kies Amsterdam voor de goede tijdzone.

3. Welke sessie?

Formule 1 kalender 2018 stap 3

Klik op de grijze balk ‘Add these race …’. Vink aan welke sessies je in Agenda wilt zetten. Wil je nog een melding voordat een sessie begint, vink dan ‘Reminders’ aan en stel een tijd in.

4. Go!

Formule 1 kalender 2018 stap 4

Klik op ‘Get Calender’ en kies in het volgende venster ‘Go’ onder ‘For mobile en desktop’. Negeer de eerste pop-up via ‘OK’ en sta in de volgende toe dat Agenda wordt benaderd.

5. Naam en kleur

Formule 1 kalender 2018 stap 5

Agenda wordt geopend, klik in de pop-up op ‘Abonneer’. In het volgende menu kun je de naam van de kalender veranderen of de kleur – Mercedes-grijs, Ferrari-rood of toch Red Bull-blauw?

6. iCloud!

Formule 1 kalender 2018 stap 6

Wil je de sessies ook op je andere Macs, iPad en iPhone hebben? Zorg dan dat achter Locatie ‘iCloud’ geselecteerd is. Kies ‘Op mijn Mac’ om de agenda alleen daar te bewaren.

7. Meldingen

Formule 1 kalender 2018 stap 7

Het vinkje voor ‘Meldingen’ is venijnig, want die haalt de ingestelde meldingen weer weg. Heb je bij stap 3 een melding ingesteld, zorg dan dat je hier het vinkje weghaalt.

8. Verversen

Formule 1 kalender 2018 stap 8

Heel soms worden er tijdens het seizoen, of zelfs tijdens het raceweekend, nog aanpassingen gedaan. Kies daarom bij ‘Werk automatisch bij’ voor elke dag of zelfs elk uur.

9. Afgeblokt

Formule 1 kalender 2018 stap 9

Klik tot slot op ‘OK’ en de hele F1-kalender wordt in je agenda geladen. Zo weet je precies welke data en tijdsblokken je moet afblokken voor minder leuke andere activiteiten.

Praat mee!

avatar