Terug naar Delen met gezin: deel apps, iCloud-opslag en meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Delen met gezin: deel apps, iCloud-opslag en meer

Door Koen van Ekeren1 maart 2019 12:502 min. leestijd0

Hebben meer mensen in jouw gezin een iPhone of een ander Apple-product? Dan kun je het best Delen met gezin inschakelen. Je kunt hiermee je aankopen delen: niet alleen apps, maar ook iCloud-opslag en Apple Music. Ook kun je – als je wilt – beter op de hoogte blijven van elkaar, via een gezinsagenda en een kaart waarop je je gezinsleden kunt traceren. Intussen zorgt Schermtijd voor meer grip op het schermgedrag van de kinderen. Hieronder lees je hoe je Delen met gezin inschakelt.

1. Gezinshoofd

Delen met Gezin

Wanneer je Delen met gezin configureert, word je gezinshoofd. Open de Instellingen-app en tik bovenaan op je naam. Kies voor ‘Stel “Delen met gezin” in’ en tik op ‘Aan de slag’.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Creditcard

Delen met gezin

Tik op ‘iTunes- en App Store-aankopen>Ga door’ en bevestig je betaalmethode. Bij alle aankopen die het gezin doet, wordt de betaalmethode van het gezinshoofd gebruikt.

3. Uitnodigen

Delen met gezin

Tijd om je gezinsleden uit te nodigen. Dit mogen er maximaal vijf zijn. Kies ‘Nodig gezinsleden uit’ en verifieer je betaalpas met de CVC-code van je creditcard.

4. Partner

Delen met gezin

We beginnen met de partner: voer boven de naam van je partner. Tik rechtsonder op de blauwe Verzend-knop. Je partner ontvangt een uitnodiging in Berichten.

5. Ouder/voogd

Delen met gezin

Als je partner de uitnodiging accepteert, wordt ze aan Delen met gezin toegevoegd. Tik op de naam en activeer ‘Ouder/voogd’. Ze kan nu aankopen van je kinderen beoordelen.

6. Kind

Kies ‘Voeg gezinslid toe…’ en nodig een kind uit dat al een Apple ID heeft. Dat kan net zoals in stap 4 via Berichten, of je laat hem of haar zelf inloggen via ‘Nodig persoonlijk uit’.

7. Onder de 13?

Delen met gezin

Als gezinshoofd kun je ook een Apple ID maken voor kinderen onder de 13 jaar. Tik op ‘Voeg gezinslid toe’, kies ‘Maak account voor kind aan’ en maak je gezin compleet.

8. Hoofdscherm

Delen met gezin

Het wordt nu ook door Apple erkend: je hebt een gezin. Het hoofdscherm van Delen met gezin benader je via ‘Instellingen>[Apple ID]>Delen met gezin’.

Dit artikel staat in iets andere vorm in iCreate 106. In deze uitgave leggen we je uit wat er allemaal mogelijk is als je Delen met Gezin geactieveerd hebt. Je koopt iCreate 106 via onze webshop of vanaf 5 maart in de winkels.

iCreate 106
iCreate 106
45 Mac-problemen gemakkelijk opgelost
De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar