Terug naar Bankgegevens bijhouden met Numbers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Bankgegevens bijhouden met Numbers

Door Redactie iCreate29 mei 2010 11:072 min. leestijd0

Numbers kan met allerlei bestandsformaten werken. Daarom kun je het perfect gebruiken voor lijsten met gegevens die je hebt gedownload bij de bank.

Spreadsheets zijn ervoor gemaakt om het overzicht te behouden over grote hoeveelheden gegevens. Op een spreadsheet kun je bijvoorbeeld de invoer sorteren, organiseren in tabellen, weergeven in diagrammen of je kunt er ingewikkelde berekeningen mee uitvoeren. Natuurlijk kun je in Numbers, Apple’s spreadsheetprogramma, ook al je bankoverschrijvingen bijhouden. Het is best een klus om de gegevens met de hand over te tikken van je afschriften. Maar als je bankiert via internet kun je waarschijnlijk je gegevens ook downloaden. Daarna importeer je ze in Numbers en zorg je voor het gewenste overzicht.

1: Internetbankieren
Elke bankensite zit anders in elkaar. Zoek waar je bij je eigen bank moet zijn om je overschrijvingsgegevens op te halen. Begin met een klein aantal overschrijvingen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2: Het juiste formaat
Kies een bestandsformaat. Numbers kan overweg met CSV (‘kommagescheiden’) en Excel-formaat. Maak je keuze en download het bestand.


3: Van Finder naar Numbers
Sleep het gedownloade bestand naar een blanco gedeelte van een Numbers-spreadsheet. Let op: zet het niet in een al bestaande tabel.


4: Alles in een tabel
Numbers zet de data in het bestand automatisch om en zet ze netjes in een tabel. Nu is het aan jou om de weergave prettig en bruikbaar te maken.


5: Voettekst
Ga in het menu naar ‘Tabel>Voettekstrijen>1’ om een voettekst toe te voegen. Deze blijft altijd onderaan staan, ongeacht hoeveel rijen je nog invoegt.


6: Formule toevoegen
Ga naar de kolom met de bedragen, klik in de voettekstrij en tik ‘=SOM(’ om een formule in te voeren. Klik op de koptekst van de kolom, typ een haakje sluiten en druk op Enter.


7: Kolommen sorteren
Pak een kolomkop vast en sleep hem naar beneden of naar boven om hem ‘los te scheuren’. Als hij los is, kun je hem op een andere plek in de tabel zetten.


8: Meer gegevens
Als je tevreden bent over de weergave, kun je meer gegevens downloaden. Ga weer naar de site van je bank en selecteer deze keer alle overschrijvingsgegevens die je wilt gebruiken.


9: Internetbankieren
Sleep het gedownloade document naar de tabel (laat het niet in een cel vallen!) en de data past zich automatisch aan je nieuwe indeling aan.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar