Terug naar Deze apps zijn gekoppeld aan je Google-account (en dit weten ze van je)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Deze apps zijn gekoppeld aan je Google-account (en dit weten ze van je)

Door Laura Grootaarts22 juli 2016 12:382 min. leestijd0

Vorige week ontstond er even wat consternatie toen bleek dat de Pokémon Go-spelers die inlogden met hun Google-gegevens, daarmee onbedoeld volledige toegang gaven tot hun account. Ontwikkelaar Niantic zat helemaal niet te wachten op al deze gegevens en wilde slechts toegang tot de meest basale informatie. Het probleem is inmiddels rechtgezet omdat Niantic er snel werk van heeft gemaakt.

Maar hoe kun je nu eigenlijk controleren of apps toegang hebben tot je Google-account, en wat ze dan zien en kunnen? Deze informatie kun je heel eenvoudig opzoeken! En vind je een van de gekoppelde apps niet helemaal betrouwbaar? Dan kun je je toestemming direct intrekken.

1. Welke apps gekoppeld aan Google-account?

Google account toestemming

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Om te kijken welke apps gekoppeld zijn, ga je naar de Mijn account-pagina van Google. Onder het kopje ‘Inloggen en beveiligen’ klik je op ‘Gekoppelde apps en sites’.

2. Apps beheren

Google account toestemming

Je krijgt nu een overzicht van alle apps die gekoppeld zijn aan je account. In het verleden heb je deze apps daarvoor ooit toestemming gegeven. Klik op ‘Apps beheren’.

3. Wat voor toegang?

Google account toestemming

Je ziet nu op welke manier de apps gekoppeld zijn met je account. Heb je Pokémon Go toegang verleend, dan zie je inderdaad dat de app toegang heeft tot algemene accountinformatie. iOS en OS X weten al een hoop meer van je.

4. Wat weet de app van je?

Google account toestemming

Klik je op de app, dan zie je wat veel preciezer wat voor mogelijkheden je hebt toebedeeld aan een app. In dit geval: ‘Weten wie u bent op Google’ en ‘Uw e-mailadres bekijken’. Ook zie je wanneer je een app precies hebt geautoriseerd. Kom je in de lijst een app tegen die je niet herkent of die je niet (meer) gebruikt? Of twijfel je aan de intenties van de ontwikkelaar? Dan kun je op de knop ‘Verwijderen’ klikken om de koppeling tussen de app en jouw account te verbreken.

Lees ook ons artikel 6 manieren om je privacy te beschermen.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar